Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
2 comentarii

Lucrările pe varianta de ocolire a municipiului, mai cunoscută și sub denumirea de "centura mică", o investiție a Consiliului Județean (CJ) în valoare de peste 30 milioane de euro, sunt în faza în care se realizează deja fundația pilonului central, care va avea o adâncime de 30 de metri și o înălțime de 60 de metri de la nivelul solului (cât înălțimea unui bloc cu 20 de etaje).

Potrivit președintelui CJ, Costel Fotea, "nu mai puțin de 80 de piloți forați vor alcătui structura de rezistență a pilonului central. Podul hobanat va mai avea încă trei piloni de rezistență. Deja la unul dintre picioarele podului, cel dinspre Talcioc, pilonii forați au fost realizați. Este unul dintre cele mai complexe proiecte de infrastructură care s-au construit în Galați în ultimele decenii. Va avea patru benzi și va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forțați să intre prin oraș pentru a-și continua drumul pe centura Galațiului. De asemenea, se lucrează și pe tronsonul dintre strada Traian și Calea Prutului. S-au realizat lucrările pentru lărgirea părții carosabile, precum și înlocuirea podețelor vechi de pe traseu".

Totodată, Consiliul Județean Galați are nevoie de servicii de evaluare ANEVAR, servicii  de expertiză, servicii de proiectare și execuție lucrări desființare, necesare realizării investiției de utilitate publică "extindere și modernizare varianta ocolitoare a municipiului Galați" (DJ 251 M). Mai concret, se intenționează, conform procedurii simplificate lansate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), achiziționarea un pachet de servicii care va include expertiză tehnică (inclusiv lucrări de consolidare imobil, dacă este cazul), documentații tehnice necesare obținerii certificatelor de urbanism şi avizelor pentru fiecare imobil în parte, documentații obținere avize, documentații tehnice pentru autorizarea lucrărilor de desființare/ demolare pentru fiecare imobil expropriat în parte, proiecte tehnice pentru aceste lucrări, execuția acestora, costuri de gestionare deșeuri, precum și servicii de evaluare efectuate de către un expert ANEVAR.

Conform anunțului publicat recent în SEAP, prețul total al contractului se va stabili pentru un număr de minim de 56 de imobile și un număr maxim de 100 de imobile, iar valoarea totală estimată este de aproape 3,3 milioane lei. Având în vedere criteriul de atribuire "prețul cel mai scăzut", termenul-limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 20 august 2020.

Citit 6941 ori Ultima modificare Joi, 30 Iulie 2020 20:29

2 comentarii

 • postat de Bau-Bau Vineri, 31 Iulie 2020 08:21 188.24.216.*** Link la comentariu
  1
  9

  Pe centura mica multe imobile sunt trecute ca anexe gospodaresti ... adica grajd, cotet, depozit cereale ... ca omul nu a platit ani de zile impozit cat trebuie si ca el a facut casa de locuit e strict problema lui. Trebuie urmarit si cati in ultimii 2 ani s-au trecut cu casa in loc de anexa gospodareasca ... adica mai mult decat triplarea despagubirilor ....

  Raportează
 • postat de victor Vineri, 31 Iulie 2020 00:08 89.136.186.*** Link la comentariu
  28
  6

  Concret cate case, spalatorii, benzinarii si blocuri vor fi darmate?! Eu unul nu as fi de acord ca cineva sa imi darame casa unde am locuit o viata si sa ma mute de la curte la bloc. Voi cere teren in alta zona cu aceeasi suprafata si sa imi faca ei casa la loc dupa proiectul original.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.