Sosirea la Galaţi a cosaşilor din Nepal, incertă

Sosirea la Galaţi a cosaşilor din Nepal, incertă
Foto: Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cei 30 de muncitori din Nepal, pe care SC Gospodărire Urbană SRL îşi propusese să-i angajeze pentru acoperirea "vidului de personal lucrativ la nivelul Serviciului Administrare Spaţii Verzi", nu au sosit nici acum şi e greu de spus dacă vor mai ajunge în timp util. Este posibil ca venirea lor să fie amânată pentru anul viitor.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", de la 1 mai 2020, SC Gospodărire Urbană ar fi trebuit să folosească la cositul ierbii din oraş 30 de muncitori din spaţiul extracomunitar. Din păcate, sosirea lor s-a tot amânat, iar acum se află sub semnul întrebării. Şi asta pentru că Guvernul Nepalului a decis abia pe 22 iulie să anuleze restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei SARS-CoV-2, dar serviciile de transport rutier în comun și zborurile interne și internaționale de pasageri vor fi reluate începând cu 17 august, la o capacitate redusă.

Potrivit directorului general al SC Gospodărire Urbană SRL, Dragoş Magearu, se poată deja discuţii privind formalităţile de obţinere a vizelor de călătorie şi de intrare în spaţiul Uniunii Europene a nepalezilor. Consultantul nepalez trebuie să rezolve toate aceste acte la Ambasada Indiei. "Am transmis că dacă vor veni prea târziu, evident, nu vom mai avea nevoie anul acesta de ei şi vom amâna totul pentru anul viitor. Dacă se îndeplinesc rapid formalităţile şi putem beneficia de ei în luna august, vom aduce, doar că nu 30, ci mai puţini, pentru că între timp am mai făcut angajări şi cred că, pentru finalul acesta de sezon, cam zece oameni ar mai fi necesari pentru activitatea de cosit", ne-a declarat Magearu.

Citit 1330 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 19:11

1 comentariu

 • postat de Terente...din Galati
  Sâmbătă, 01 August 2020 12:34
  89.137.231.***
  In anii copilariei mele, vedeam vara printre numeroasele zone verzi dintre blocurile Galatiului, armate de cosasi ce-si ascuteau coasele cu atentie ,ca apoi sa treca la munca. Foarte organizati, fara vreun angajat cu "mapa" printre ei, fiecare stia ce are de facut. In aceiasi zi, taiau toata iarba, o strangeau, apoi o incarcau in carutele cu care veneau si gata treaba. Ce costuri avea aceasta operatiune gandita a fi executata numai manual? Zero lei. Traba facuta la superlativ
  Astazi, nu mai stim sa cosim iarba. Administratorii alesi de popor sunt impotenti organizatoric. Iar rezultatele se vad de noi toti.
  Galatiul este urat si tot mai gol!
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.