Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pentru prima dată în istoria competiției, cea de-a cincea ediţie a Ultramaratonului "Autism 24 de ore Marea Neagră" nu se va mai desfășura pe nisipul din stațiunea Mamaia, ci va avea loc în 30 de orașe din întreaga țară. 30 de proiecte umanitare vor putea fi finanțate grație sportivilor amatori sau profesioniști care își vor depăși limitele la evenimentul programat pe 19 septembrie. "Având în vedere situația actuală de criză cauzată de pandemia Covid-19, am decis că, anul acesta, pentru siguranța participanților, trebuie adaptat evenimentul, deoarece desfășurarea unui eveniment care adună foarte mulți oameni la linia de start nu este posibilă în condiții de siguranță deplină. La ediția din această toamna am permis înscrierea a 30 de echipe, care vor alerga fiecare în alt oraș", declară psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului Psihologic "Marea Neagră". Timp de 24 de ore, fiecare echipă, formată din 20 de persoane, va alerga pe un traseu stabilit împreună cu organizatorul evenimentului. Fiecare echipă va fi monitorizată de către un arbitru, iar transmisia video va fi asigurată non-stop de la locația fiecărei echipe, cu ajutorul unui studio de televiziune. Echipa care va adună cei mai mulți kilometri, va fi declarată câștigătoare.

Fiecare echipă poate alege un proiect social din comunitatea în care trăiește și poate iniția o campanie de strângere de fonduri pentru acel proiect. Fiecare kilometru alergat de către echipă va fi recompensat cu o donație de zece lei, pe platforma www.alergpentruautism.ro. Pe lângă cele 30 de proiecte sociale, va fi realizat și un proiect național, de care vor beneficia toți copiii din România diagnosticați cu autism.

Citit 655 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 20:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro