Gălățenii n-au nevoie numai de mască în Valea Țiglinei. Pamflet

Gălățenii n-au nevoie numai de mască în Valea Țiglinei. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Grijă mare dacă vrei să traversezi parcul orfan de lângă strada Cloșca, acolo nu doar masca te ajută! Ți se face antitetanos, antirabic și vei fi consultat de cel puțin un psiholog. Poate părea complicat, dar vina îi aparține amatorului de promenadă: nu găsești în Galați altă zonă pentru consumarea timpului liber?

Putem fi optimiști...

Autoritățile au decis de câteva zile ca masca să fie accesoriu obligatoriu în toate piețele și parcurile din municipiul Galați, lista fiind publicată și de cotidianul "Viața liberă". Dacă oprirea răspândirii noului coronavirus ar depinde exclusiv de această măsură, știind cât de responsabili sunt cetățenii de Covurlui, ne putem aștepta ca pandemia să-și consume deja ieșirea din scenă. Totuși, cititorii celui mai important cotidian din județ sunt alertați suplimentar în privința unei zone aparte din oraș: dacă întâmplător ajungi în Parcul Cloșca, cunoscut și ca parcul lui Durbacă, bucata de stofă sau de mătase necesară pentru acoperirea nasului și gurii este ultima ta grijă. Aici au fost instituite reguli speciale!

...dar nu până la capăt

Totul pleacă de la inofensiva întrebare: De ce ar trebui ca traiectoria ta zilnică să se intersecteze cu valea plângerii de lângă Valea Țiglinei? Parcul de lângă strada Cloșca a fost inclus abuziv pe lista zonelor cu risc de aglomerație. Pe bune, aici distanțarea fizică poate fi ușor pusă în practică, însă vedeta anului 2020, Sars-Cov-2, pășește pe teren minat în spațiul amenajat cu mare pompă într-unul dintre mandatele lui Eugen Durbacă. Se aude că șobolanii din parc sunt orgolioși peste măsură, de aceea la intrare vor exista inspectori din partea Primăriei, dar și personal medical bine instruit. Vei fi vaccinat antirabic, antitetanos și vei completa un chestionar alcătuit de o echipă de psihologi.

Nu tulburați liniștea!

„Știm, pare o glumă, dar noi chiar vrem să aflăm de la gălățeni ce caută într-un asemenea parc în care pot fi turnate filme horror hollywoodiene. Am și chestionat doi oameni, i-am întrebat dacă nu cumva gândurile negre le-au ghidat pașii către acest bizar colț de oraș. Viața e frumoasă, nu trebuie să luăm decizii radicale”, ne-a declarat psihologul Horia Crișan, consemnat în aceste vremuri complicate în zona Cloșca. O echipă trimisă de municipalitate monta ieri în zonă indicatoare cu mesajele „De ce vrei să intri aici?” și „Nu tulburați liniștea publică în orele de somn ale rozătoarelor de talie mare prezente în rezervație!”. Nu trebuie s-o spunem noi, dar e clar că se așteaptă vremuri pașnice.

Jurassic Porc

Cu cagula prin Mazepa

* Întrebările cititorilor își găsesc răspunsuri spuse verde-n față. De ce i se anină în coadă parcului din valea Țiglinei și numele lui Durbacă, fost primar al orașului? Deoarece, după descălecatele sale, a rămas cam singurul loc din urbe fără garaj sau benzinărie. Firește, sunt răutăți duse din gură în gură, ca marile creații literare neasumate.

* Conform surselor paginii de pamflet a "Vieții libere", în parcul Cloșca vor fi depozitate ultimele garaje care vor fi demolate de Primărie. I s-ar plăti astfel o binemeritată poliță lui Durbi pentru dezertarea din PSDR, unul dintre numele de fată mare ale actualului PSD.

* În Parcul Şahiștilor din Ţiglina I, înainte de ora 16, când masca devine obligatorie, se pot juca partide de table, dame și bâza. Cu toate că bâza avea pe timpuri o mare priză la priveghiuri.

* În cartierele Mazepa 1 și 2 sunt recomandate, pe lângă botnițe, cum le-au botezat negaționiștii covidului, și cagulele, eventual măștile de sudură. „E o zonă urâtă, nu s-a investit aici de pe vremea împușcatului, îți vine s-o ocolești, de aceea e mai bine ca oamenii să rămână cu impresiile bune din Țiglina și din cartierul Dunărea. Să nu uităm, vin și alegerile locale”, ne-a mărturisit unul dintre viceprimarii Galațiului.

Masca lui Zero

Asta mai lipsea: Aqua Park pe Domnească?

Arheologii Muzeului de Istorie "Paul Păltănea" din Galaţi au descoperit în parcul de la Parfumul Teilor un imens și misterios bazin. Aici sunt desfășurate cercetări arheologice în cadrul obiectivul de investiții "Modernizare parc strada Domnească". Din nefericire, articolul nostru a antrenat municipalitatea, arătată an de an cu degetul că n-a fost în stare să amenajeze un bazin de înot corespunzător pe plaja de la turnul TV. Astfel, se ia în calcul ridicarea unui Aqua Park lângă sediul VL, până la scrutinul din 27 septembrie fiind posibil să vedem aici apă, tobogane, lopățele și vânzători de porumb fiert.

Parfumul Taylor

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4273 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.