Eveniment de modă şi stil, organizat de tineri gălăţeni talentaţi. Inovaţia, ca stare şi spirit

Eveniment de modă şi stil, organizat de tineri gălăţeni talentaţi. Inovaţia, ca stare şi spirit
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Pandemia de coronavirus ne-a afectat mult vieţile, dar mai cu seamă aspectul social al acestora, punându-ne pentru multă vreme în imposibilitatea de a ne întâlni cu prietenii sau de a participa la evenimente culturale şi mondene, hrană pentru suflet. Tocmai de aceea, relaxarea parţială a măsurilor de protecţie a permis revenirea la o oarecare normalitate. Sâmbătă, 5 septembrie, pe terasa Restaurantului Teatris, a avut loc evenimentul de stil "Colors & Haircuts", care a avut drept scop prezentarea unei viziuni artistice asupra modei, văzută prin prisma unor tineri gălăţeni talentaţi.

Aceştia se consideră, potrivit propriilor declaraţii, "oameni, înainte de orice. Oameni simpli, dar pasionaţi de frumos şi ghidaţi de inconştienţa curajului de a fi altfel, de a ieşi din stereotipurile joburilor comune, şi totuşi atât de necesare, îndrăgostiţi de idealul de a face din ceea ce atât de mult iubim un mod de viaţă. Ne-a unit dorinţa de a arăta că se poate chiar şi într-un oraş încă reticent la schimbare".

Florentina Lupoaie, inginer textilist şi designer vestimentar, spune despre conceptul său, numit FateLier, că este "începutul unui vis trimis în Univers în urma cu şapte ani, când am păşit pentru prima dată în Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor. Pasionată încă de mică de piesele vestimentare simple, dar de impact, haine care trec graniţa banalităţii şi transmit emoţii, am dat acum frâu liber propriei imaginaţii creând un concept. FateLier este despre calitate, unicitate, eleganţă... despre oameni şi poveştile lor, transpuse cu grijă de echipa noastră în obiecte de artă vestimentară”.

Gabriela Băleanu este hairstylist de 11 ani şi, cu doi ani în urmă, participând la o gală, a rămas dezamăgită să afle că din punctul de vedere al celorlalţi participanţi Galaţiul nu exista pe harta de beauty. "Atunci le-am spus că anul următor voi fi eu pe scenă şi voi reprezenta oraşul. Am reusit să fac asta, să câştig la un alt concurs locul 1 pe ţară şi să reprezint România pe plan internaţional. Vreau să transmit tuturor că este o artă ceea ce fac şi intenţionez să arăt asta prin cât mai multe evenimente”.

La rândul său, colegul de breaslă, Nixon, spune că, în urmă cu nouă ani, „supărat pe frizurile banale, am mers la cursuri de specializare ca să pot înţelege mai bine tainele ascunse de foarfecă. Dacă m-aş mai naşte încă o dată, tot cu părul oamenilor aş vrea să mă joc. Îmi doream oameni ieşiţi din comun în jurul meu şi acum sunt colecţionar de oameni frumoşi, care îmi hrănesc imaginaţia printr-un simplu „Tunde-mă cum ştii tu mai bine!”.

Diana Pavel se joacă serios cu texturile şi culorile, pasiunea pentru make-up devenind, treptat, meseria pe care o practică zi de zi, cu mult suflet. Dincolo de specializări, materiale, tehnici, perfecţionare, toate necesare pentru evoluţia profesională, Diana spune că are "cea mai mare satisfacţie ca make-up artist" atunci când vede zâmbetul şi emoţia trăite de persoana cu care a lucrat la întâlnirea cu oglinda. "Îmi doresc să ajut oamenii să îşi vadă frumuseţea din ei, care doar aşteaptă să fie scoasă la lumină", spune Diana.

Cei doi fotografi implicaţi în proiect împărtăşesc pasiunea pentru imagine, pentru natură şi oameni. Cristina Serea are 24 ani și pasiunea pentru fotografie şi-a descoperit-o cu şase ani în urmă, într-o vacanţă în Grecia. Şi-a propus ca pe viitor să surprindă fiecare emoţie, fiecare lacrimă, fiecare zâmbet ale subiecţilor fotografiei sale și tot ce o înconjoară. Ana Miron mărturiseşte că a avut dintotdeauna pasiunea pentru fotografie, dar după o perioadă dificilă din viaţă, obiectivul aparatului a ajutat-o să se deschidă, să aibă încredere în ea, să fie mai sociabilă şi să creeze legături cu oamenii şi cu natura.

Citit 6970 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.