Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

Direcția de Sănătate Publică Galaţi a primit luni încă 28 de rezultate pozitive în urma testărilor efectuate pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor din județ a ajuns la 2.535. Conform datelor oficiale, de la începutul pandemiei și până în prezent, dintre persoanele confirmate cu infecție Sars-Cov-2, 1.820 au fost declarate vindecate și au fost externate din spitalele unde au fost tratate. Numărul persoanelor vindecate a crescut în ultimele 24 de ore cu 28.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost raportate două noi decese printre cei care s-au infectat cu Covid-19, numărul total al deceselor ajungând astfel la 128. Grav este secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean este în totalitate ocupată, ba chiar au fost amenajate paturi în plus față de cele șapte destinate pacienților cu coronavirus. Conform raportării de luni, în secția de Terapie Intensivă erau internați nouă pacienți în stare gravă, cu unul mai mult față de raportarea de duminică.
Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 329 de gălățeni se află în izolare la domiciliu, iar 984 sunt în carantină. Numărul gălățenilor aflați în izolare și carantină variază de la o zi la asta. Astfel, de duminică și până luni, numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a crescut cu 111, iar al celor aflați în carantină a crescut cu 397.
De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 21.104 teste pentru depistarea coronavirusului, cu 130 mai mult față de raportarea de duminică. Trebuie precizat că cele 130 de teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați. În urma acestor retestări, opt pacienți au fost reconfirmați cu infecție cu Sars-Cov-2.

Puține confirmări, din puține teste

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până pe 10 august, pe teritoriul României au fost confirmate 62.547 de persoane infectate cu noul coronavirus. 30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până acum, 2.729  de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, 29 dintre decese fiind raportate în ultimele 24 de ore.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.763, 476 dintre ele fiind în terapie intensivă.
La nivel național, au fost prelucrate 1.385.334 de teste, 6.607 dintre ele fiind efectuate în ultimele 24 de ore.
Pe teritoriul României, 7.229 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.373 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 20.898 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 156 de persoane.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore 1.519 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 429.450 de lei. De asemenea, a fost constatată, duminică, o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor.

Citit 2474 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2020 18:27

1 comentariu

  • postat de Maria Marți, 11 August 2020 13:34 89.39.81.*** Link la comentariu
    0
    3

    Medicii gălățeni, nu au reușit să recâștige încrederea oamenilor, după buluceala nerușinată la excursia gratuită în Turcia (care urma să fie plătită cu prescrierea de rețete pentru medicamentele - bune sau rele - ale firmei care le-a oferit excursia), urmată de infectarea transmisă în oraș. Nici comportarea lor față de pacienți, nu este în regulă; numai ifose gratuite, atitudine disprețuitoare față de oameni, ore de așteptare nejustificate la ușa lor... mai mult o calamitate decåt un serviciu medical pentru care plătim lunar sume considerabile.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.