Prinţesa din Valencia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Festivalul Roots Challenge din Canada: Filmul experimental de scurt metraj My Journey, realizat de regizorul de origine română Daniel Bucur din Montreal, se află în competiţia festivalului Roots Challenge.

Concursul se desfăşoară on-line - puteţi vota - şi este organizat de Radio Canada. Filmul poate fi vizionat la categoria Best Short Film, pe adresa de internet: http://roots.rcinet.ca/vote/

* Româncă, la Fallas din Valencia: Diana Georgiana Pâslaru a împlinit pe 13 martie 10 ani şi în această lună i s-a împlinit şi visul de a îmbrăca costumul de falleră (costumul tradiţional valencian, care este asemănător veşmintelor purtate de reginele şi prinţesele secolului trecut) şi de a participa la sărbătoarea cea mai importantă a oraşului - FALLAS. Această  tradiţie datează de la începutul secolului al XVIII-lea, simbolizând arderea a tot ce este vechi pentru a face loc „noului".

Sărbătoarea s-a transformat într-un concurs de creaţie artistică şi o mare manifestare religioasă la care participă (direct sau indirect) toţi locuitorii provinciei. Pe parcursul unei săptămâni, străzile şi bulevardele Valenciei sunt transformate într-o imensă expoziţie în aer liber, unde artiştii falleri îşi expun monumentele ce depăşesc 15 metri.

Diana, născută la Iaşi, a ajuns în Valencia în 2001 şi de la trei ani i-a spus mamei că vrea să fie falleră şi că vrea să facă parte din asociaţia Falla El Merengue Calistro III.

Anul acesta, visul său a devenit realitate, a defilat şi a putut depune buchetul său de flori drept omagiu Fecioarei  ocrotitoare a celor părăsiţi  "La Virgen de los Desamparados".

* „Constantin Brâncuşi”, un volum apărut la Londra: Institutul Cultural Român din Londra lansează astăzi volumul Constantin Brâncuşi de Sanda Miller, publicat de prestigioasa editură britanică Reaktion Books.

* Concert de Florii la Strasbourg: Corala ACOR a parohiei ortodoxe române „Sfântul Ioan Botezătorul" din Strasbourg invită publicul român şi francez din acest oraş la concertul de muzică liturgică din perioada Postului Mare, pe care îl va prezenta duminică, 28 martie (Duminica Floriilor), la ora 17:00, în biserica parohială.

* Concertul „Enesco re-Imagined”, la Gent: Centrul Român de Informare din Bruxelles şi Institutul Cultural Român prezintă duminică, 28 martie, ora 20.00, în Concertzaal De Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, Gent, concertul „Enesco re-Imagined".

pnl3
Citit 793 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.