Controale și amenzi de peste 74.000 de lei

Controale și amenzi de peste 74.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritățile continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Galați, structurile teritoriale ale MAI din județ, alături de polițiști locali și de reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorului și Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat, în weekend, verificări la 342 de societăți comerciale.

În urma acestor controale, au fost aplicate 160 de sancțiuni, în cuantum de 74.185 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, sau pentru participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții.

Controalele de acest gen se vor desfășura și în perioada următoare, echipele mixte ale structurilor menționate urmând să verifice atât respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară în contextul pandemiei Covid, cât și a prevederilor legale în vigoare. Totodată, Instituția Prefectului face apel către gălățeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.

Citit 751 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2020 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.