Bani europeni pentru un corp nou de clădire la Școala ”Dan Barbilian”

Bani europeni pentru un corp nou de clădire la Școala ”Dan Barbilian”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru realizarea unui nou corp de clădire la Școala Gimnazială "Dan Barbilian" din Galaţi - investiţie aflată în licitaţie - a fost semnat vineri, 28 august, contractul de finanţare europeană. Potrivit datelor oficiale, proiectul are o valoare de 12.140.212 lei (2,5 milioane de euro), din care contribuția financiară nerambursabilă din fonduri europene este de 11.897.407 lei, în vreme ce contribuția Municipiului Galați este de 242.804 lei.

"Proiectul presupune realizarea unei clădiri cu suprafața construită de 1.370,77 metri pătrați și suprafața desfășurată de 3.069,83 metri pătrați. Clădirea va avea parter și două etaje și va include săli de clasă, cancelarie, sală multimedia, cameră pentru servere, teren pentru activități sportive, tribună pentru oficialități, vestiare, cameră de materiale sportive, sală de mese, cabinet medical, cameră tehnică, grupuri sanitare. Noile spații vor fi dotate cu mobilier nou, table interactive, laptopuri, ecrane de proiecție, videoproiectoare, imprimante și alte dotări necesare pentru un învățământ de calitate pentru toți copiii", se precizează în comunicatul de presă transmis de administraţia locală.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pentru proiectarea şi execuţia noului corp de clădire se derulează o licitaţie, valoarea estimativă a contractului fiind de 8.793.732 de lei fără TVA. Au depus oferte: Servland SRL, asocierea Alfa Invest - Marent 99 SRL - Rani Proiect Design şi asocierea Sofexpert Project SRL - SC Dineng Dev SRL. Criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate-preţ". Beneficiarii investiţiei vor fi cei 640 de elevi înscriși ai şcolii.

Citit 2139 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.