27 de cazuri noi, 38 de vindecări și niciun deces

27 de cazuri noi, 38 de vindecări și niciun deces
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Direcția de Sănătate Publică Galaţi a primit luni încă 27 de rezultate pozitive în urma testărilor efectuate pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor din județ a ajuns la 3.278.

Din fericire, în ultimele 24 de ore, nu au fost raportate decese printre cei care s-au infectat cu Covid-19, numărul total al deceselor rămânând 155, cifră neschimbată de la raportarea de vineri. Grav este că în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean sunt în continuare șapte persoane internate, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave, având nevoie de suport respirator.

De asemenea, conform Grupului de Comunicare Strategică, în urma retestărilor, un gălățean a fost reconfirmat, luni, cu infecția Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în prima zi a săptămânii cu 38, ajungând astfel la 2.722.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, de la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, 1.276 de gălățeni au fost obligați să stea, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu. Alți 1.863 de gălățeni au fost în carantină, tot pentru 14 zile. Conform datelor de luni, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut cu 13, astfel că, în izolare la domiciliu sunt în prezent 156 de persoane. Și numărul celor aflați în carantină a scăzut cu 37 față de raportarea de duminică. Conform datelor oficiale, numărul gălățenilor care sunt în carantină este de 387.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați au fost efectuate 28.539 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 179 mai multe față de raportarea de duminică. Trebuie precizat că aceste 179 de teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, 38 în ultimele 24 de ore, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Citit 1478 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.