”Naţionalele” de veliere radiocomandate, astăzi şi mâine, pe Lacul Cătuşa

”Naţionalele” de veliere radiocomandate, astăzi şi mâine, pe Lacul Cătuşa
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Una dintre cele mai apreciate discipline tehnico-aplicative este navomodelismul. Este o disciplină de mare tradiţie, îndrăgită atât de sportivi consacraţi, cât şi de foarte mulţi tineri, care practică întrecerile din grupele modelismului. Acest sport cuprindepatru specialităţi: aero, navo, auto şi racheto-modele.

În cazul de faţă este vorba despre navomodele, care cuprind întreceri de veliere, viteză (electrice şi cu combustie), dar şi machete de vitrină. Galaţiul a fost prezent, încă de la începuturi, în cele mai importante concursuri, atât cu sportivi în calitate de concurenţi, cât şi ca organizatori. Locul de desfăşurare au fost Lacul Brateş şi Lacul Cătuşa.

Aşa se vor petrece lucrurile şi în acest an, când cei mai buni navomodelişti de la cluburile din ţară se vor întrece la Galaţi, pe parcursul a două zile, astăzi şi mâine, de la ora 10,00. Concursul, unul foarte important, de veliere radiocomandate, este etapa finală a Campionatului Naţional, întrecerile fiind găzduite de pista nautică a Lacului Cătuşa. Întrecerile sunt rezervate sportivilor ce "mânuiesc" velierele radiocomandate. Specialişti ai acestei ramuri sunt Nicu şi Manuel Mitu (tată şi fiu), dar şi Robert Stamate - toţi aparţinând Clubului Sportiv Universitatea. Alături de concitadinii noştri, la Cătuşa vor mai putea fi întâlniţi în aceste zile sportivi din Timişoara, Tg. Mureş sau Medgidia. Vor avea loc concursuri la patru clase, câte două pe zi.

Citit 1260 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2020 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.