Amenzi pentru cei care nu respectă măsurile sanitare

Amenzi pentru cei care nu respectă măsurile sanitare
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului - Județul Galați, structurile teritoriale M.A.I. din județul Galați, alături de reprezentanți ai A.N.P.C., A.N.S.V.A., ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Muncii, au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte ale structurilor menționate au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost verificate 100 de societăți comerciale. Au fost aplicate 16 sancțiuni, cea mai mare parte dintre acestea referindu-se la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, sau la participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții.

Valoarea totală a sancțiunilor a fost 33.500 de lei. Numărul de efective aflate în teren a fost de 141.

Vă amintim că puteți sesiza și dumneavoastră neregulile în ceea ce privește aplicarea măsurilor de protecție sanitară la linia telefonică TELVERDE- 0800800165. În același timp, Instituția Prefectului face apel către gălățeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.

Citit 2379 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Septembrie 2020 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.