Contrabandă cu arme și tutun, într-un sat uitat de lume

Contrabandă cu arme și tutun, într-un sat uitat de lume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Părăsită de tineri și cu puține perspective de a mai fi repopulată, pe fondul lipsei posibilităților de dezvoltare economică, comuna Grivița nu duce lipsă, totuși, de localnici inovativi când vine vorba de supraviețuire. Polițiștii au descins zilele trecute într-unul din satele componente, Călmățui, după ce au obținut informații că acolo sunt persoane care se ocupă cu treburi mai puțin legale. Armele au fost în capul listei de verificări pe care oamenii legii le-au efectuat în patru locații pentru care au avut mandate de percheziție. În locuința unui tânăr de 30 de ani, așteptările le-au fost confirmate, găsind o pușcă de vânătoare și muniție pentru care respectivul bărbat nu avea nicio autorizație, dar care prezenta semne clare că fusese folosită.

"Au fost identificate o armă de vânătoare, calibru 12, 107 cartușe calibru 12, patru tuburi cartuș calibru 12, având capsele percutate. Cu privire la arma și muniția deţinute fără drept, bărbatul a declarat că acestea i-au fost trimise în anul 2019 de către o persoană necunoscută din Franța, prin intermediul unei firme de curierat, dată de la care o păstrează la domiciliu, cunoscând faptul că acestea sunt supuse autorizării", a precizat ag. șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Deținătorul armei a fost reținut, în ciuda pretextului cu care a încercat să își minimizeze greșeala, urmând ca polițiștii să îl prezinte procurorului cu propunere de arestare preventivă pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Percheziția domiciliară efectuată la un alt localnic, de 41 de ani, a scos la iveală alte nereguli. Acestea avea în casă 45 de pachete de țigări fără timbru de acciză românesc, trofee de vânătoare și peste 40 de elemente de muniție neletală. Toate au fost confiscate, iar polițiștii îl cercetează acum pe deținător pentru contrabandă și braconaj.

Citit 2129 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.