Sâmbătă au fost declarate încă 20 de cazuri noi de infectare cu Covid-19

Sâmbătă au fost declarate încă 20 de cazuri noi de infectare cu Covid-19
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, sâmbătă, 12 septembrie 2020 | Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, sâmbătă, încă 20 de rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 3.582.

Din fericire, este a patra zi consecutivă în care nu sunt raportate decese printre cei infectaţi cu Covid-19, numărul total al deceselor rămânând astfel la 167.

Numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a rămas neschimbat față de raportarea de vineri. Astfel, în secția de Terapie Intensivă sunt în continuare internate șase persoane, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.

De asemenea, sâmbătă, în urma retestărilor, 15 gălățeni au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 32, ajungând astfel la 3.091.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 1.389 de gălățeni au fost obligați să stea, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu. Alți 2.050 de gălățeni au fost în carantină, tot pentru 14 zile. Conform datelor DSP, numărul gălățenilor aflați în izolare a crescut cu 26 sâmbătă, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 147 de persoane. De cealaltă parte, a scăzut, în ultimele 24 de ore, numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care mai sunt în carantină este de 454, cu nouă mai puțin față de raportarea de vineri.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 32.402 teste pentru depistarea coronavirusului, cu 303 mai mult față de raportarea de vineri. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.


Încă 33 de gălățeni s-au infectat cu Sars-Cov-2. Situația epidemiologică la nivelul județului | Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, vineri, încă 33 de rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 3.562.

Din fericire, este a treia zi consecutivă în care nu sunt raportate decese printre cei infectaţi cu Covid-19, numărul total al deceselor rămânând astfel la 167.

Numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a rămas neschimbat față de raportarea de miercuri. Astfel, în secția de Terapie Intensivă sunt în continuare internate șase persoane, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.

De asemenea, vineri, în urma retestărilor, șapte gălățeni au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 41, ajungând astfel la 3.059.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 1.363 de gălățeni au fost obligați să stea, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu. Alți 2.050 de gălățeni au fost în carantină, tot pentru 14 zile. Conform datelor DSP, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut cu 19 vineri, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 121 de persoane. Totodată, a scăzut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care mai sunt în carantină este de 463, cu 16 mai puțin față de raportarea de joi.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 32.099 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 356 mai mult față de raportarea de joi. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

AFLĂ care este bilanțul la nivel național [detalii]

Citit 1990 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.