Zi de sărbătoare pentru pompierii gălățeni

Zi de sărbătoare pentru pompierii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În fiecare an, pe 13 septembrie, la nivel național se sărbătorește Ziua Pompierilor. Anul acesta, la împlinirea a 172 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirei, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați a fost organizat, în condiții speciale, un scurt ceremonial religios și militar.

La manifestări au participat prefectul județului Galați, conducerea Garnizoanei Galați, reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Județean Galați, precum și Înaltpreasfinția Sa Casian, chiriarhul Dunării de Jos, care a ținut ceremonialul religios dedicat eroilor de ieri, alături de un cuvânt de îmbărbătare pentru eroii de pe baricadele de azi.

În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în gradul militar următor, înainte de termen, doi ofițeri și șase subofițeri.

Pentru rezultate deosebite și pentru profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, alți 12 subofițeri au primit Diplome de excelență în cadrul ceremonialului.

În aceeași zi, au fost depuse coroane de flori la Cimitirul „Eternitatea”, unde se află mormântul celor 7 pompieri căzuți la datorie în august 1967.

Citit 1142 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 15:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.