CN APDM SA Galaţi – Contract pentru racordul feroviar şi rutier al terminalului multimodal

CN APDM SA Galaţi – Contract pentru racordul feroviar şi rutier al terminalului multimodal
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Un pas important pentru modernizarea infrastructurii Portul Galaţi a fost făcut, în 23 septembrie, odată cu semnare, în prezenţa primului-ministru Ludovic Orban şi a ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a contractului pentru finanţarea  Etapei a II-a a proiectului privind realizarea Platformei Multimodale din portul gălăţean.

Această a doua fază de realizare a platformei multimodale va presupune lucrări de racordare a portului gălăţean la reţeaua de transport feroviar şi rutier, valoarea investiţiilor fiind de aproximativ 12 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin atragerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, a precizat directorul general al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (CN APDM SA) Galaţi, Alexandru Şerban.

Proiectul de realizare a terminalului multimodal din Portul Galaţi este parte a unui plan mai amplu de dezvoltare a infrastructurii de transport din judeţul Galaţi, cu implicaţii inclusiv la nivel regional şi transfrontalier. În acest sens, odată cu semnarea contratului pentru realizarea Etapei a II-a a terminalului multimodal, a fost semnat şi contractul privind realizarea Centurii Mari a Galaţiului, lucrare de care vor beneficia, prin flexibilizarea lanţurilor logistice, inclusiv operatorii din Portul Galaţi.

De altfel, cele două contracte atât de importante pentru viitorul transporturilor în zona Galaţiului au fost semnate la Braniştea, în locul în care se va termina viitoarea centură ocolitoare a oraşului Galaţi, care va conecta punctul de trecere a frontierei de la Giurgiuleşti - Republica Moldova de viitorul drum expres Galaţi - Brăila.

Proiectul "Platforma Multimodală Galaţi - înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente şi asigurarea conexiunilor lipsă pentru reţeaua centrală Rhin - Dunăre - Alpi" – prevăzut a se derula în trei etape de implementare – presupune investiţii de aproape 89,9 milioane de euro şi este derulat de  CN  APDM  SA Galaţi, în parteneriat cu operatori portuari privaţi.

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi realizate investiţii şi pentru asigurarea standardelor de navigabilitate pe Dunăre, aceasta fiind o axă de transport extrem de importantă nu numai pentru România, ci şi pentru întreaga Europă.

Obiectivul Guvernului este ca, prin modernizarea infrastructurii de transport pe Dunăre, traficul de mărfuri să-şi poată atinge adevăratul potenţial, să fie un vector de dezvoltare economică pentru oraşe-port precum Galaţi şi Brăila.

(P)

Citit 6142 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 12:29