Dosare penale și sesizări de la partide, în urma alegerilor locale

Dosare penale și sesizări de la partide, în urma alegerilor locale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Acuze și anchete penale după alegerile locale din 27 septembrie. Biroul Electoral Județean (BEJ) a primit mai multe sesizări, unele dintre ele fiind respinse, altele fiind trimise la Biroul Electoral Central (BEC). Conform purtătorului de cuvânt al BEJ, Andi Mihalache, reprezentantul Autorității Electorale Permanente, la București au ajuns trei sesizări, toate formulate de același partid politic. "Cererile vizau modalitatea de repartizare a unor mandate și s-a constatat că s-au repartizat corect, motiv pentru care au fost respinse. Au fost și sesizări privind frauda electorală, care, conform Legii 115, au fost înaintate către BEC. Au fost trei sesizări pe fraudă, toate venite de la același partid, dar au vizat birouri electorale de circumscripție distincte", ne-a declarat Andi Mihalache.

În timp ce aceste sesizări sunt verificate la București, alegerile locale au intrat și în atenția polițiștilor gălățeni, care au primit, la rândul lor, o plângere de fraudă electorală. "Sesizarea a fost făcută la Secția 3 Poliție, de președintele Biroului Electoral de Circumscripție al municipiului Galați, care a constatat că la una dintre secții există neconcordanțe între numărul buletinelor de vot și numărul persoanelor care și-au exercitat în mod efectiv dreptul de vot. În urma sesizării, a fost întocmit dosar penal și polițiștii fac cercetări pentru infracțiunea de fraudă electorală", ne-a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pe 27 septembrie, polițiștii au mai întocmit două dosare penale, în care se fac cercetări pentru mită electorală și amenințare, respectiv, pentru vot multiplu.

Citit 1537 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2020 19:14

2 comentarii

 • postat de Tudor V
  Joi, 01 Octombrie 2020 12:28
  89.136.0.***
  Concluzii: 1. Romanii fura orice (voturi, cale ferata, bancomate, manuscrise si tablouri de patrimoniu etc)! Romanii nu stiu sa piarda (cand pierd ori scot cutitul ori incepe ”rommaneala cu fustele in cap si scandal cat cuprinde”), sa ne stie mapamondul ca nu se respecta drepturile in general la doua minoritati ”majoritare” rromi si maghiari (desi dupa reactii poti jura ca sunt identici nu numai in reactii! Politicienii din tara noastra fura mai mult decat ceilalti romani, pentru ca actioneaza la alt nivel! Romanii ajunsi afara in mare majoritate (deci excluzand hotii de profesie si proxenetii), respecta legile tarilor de resedinta (a se vedea ca podurile metalice, caile ferate, Turnul Eifel, Statuia libertatii, inca sunt la locul lor). Bine, ce e drept lebedele au cam patit unele neajunsuri, dar prea semanau cu gastele noastre!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Joi, 01 Octombrie 2020 01:30
  86.122.130.***
  Ceva, ceva cred că s-a întâmplat, că n-o fi PSD-ul chiar atât de curat.
  Pe de altă parte, peste tot în țară partidele de dreapta au câștigat, iar în zona noastră Ciuma Roșie și-a arătat din nou fața!
  Nu pot să cred că nu ne-am mai deșteptat și nu aș vrea să cred că Galațiul va fi ultimul județ depesedizat din țară!
  3
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.