Dosare penale și sesizări de la partide, în urma alegerilor locale

Dosare penale și sesizări de la partide, în urma alegerilor locale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Acuze și anchete penale după alegerile locale din 27 septembrie. Biroul Electoral Județean (BEJ) a primit mai multe sesizări, unele dintre ele fiind respinse, altele fiind trimise la Biroul Electoral Central (BEC). Conform purtătorului de cuvânt al BEJ, Andi Mihalache, reprezentantul Autorității Electorale Permanente, la București au ajuns trei sesizări, toate formulate de același partid politic. "Cererile vizau modalitatea de repartizare a unor mandate și s-a constatat că s-au repartizat corect, motiv pentru care au fost respinse. Au fost și sesizări privind frauda electorală, care, conform Legii 115, au fost înaintate către BEC. Au fost trei sesizări pe fraudă, toate venite de la același partid, dar au vizat birouri electorale de circumscripție distincte", ne-a declarat Andi Mihalache.

În timp ce aceste sesizări sunt verificate la București, alegerile locale au intrat și în atenția polițiștilor gălățeni, care au primit, la rândul lor, o plângere de fraudă electorală. "Sesizarea a fost făcută la Secția 3 Poliție, de președintele Biroului Electoral de Circumscripție al municipiului Galați, care a constatat că la una dintre secții există neconcordanțe între numărul buletinelor de vot și numărul persoanelor care și-au exercitat în mod efectiv dreptul de vot. În urma sesizării, a fost întocmit dosar penal și polițiștii fac cercetări pentru infracțiunea de fraudă electorală", ne-a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pe 27 septembrie, polițiștii au mai întocmit două dosare penale, în care se fac cercetări pentru mită electorală și amenințare, respectiv, pentru vot multiplu.

Citit 1709 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.