Peste 100 de cruci distruse în Cimitirul ”Sf. Lazăr”

Peste 100 de cruci distruse în Cimitirul ”Sf. Lazăr”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Teribilism cu efecte devastatoare. Doi minori, de 12 și 15 ani, au reușit să distrugă nu mai puțin de 130 de lucrări funerare din Cimitirul "Sf. Lazăr". Totul s-a întâmplat ziua în amiaza mare, iar cei care s-au sesizat au fost chiar paznicii, care au și anunțat poliția.

"Colegul meu a auzit o trosnitură și când a venit era unul care trântea crucea jos. A sunat colega de la poartă și a anunțat poliția, pe unul l-a prins după gard, pe unul în cimitir. Eu cred că au fost mai mulți, dar probabil au reușit să fugă, că ei erau subțirei și nu cred că au putut singuri să facă asta", ne-a povestit Marin Trifan, unul dintre paznicii din cimitir.

La fața locului s-a deplasat o echipă de polițiști, care i-au preluat pe cei doi minori și i-au dus la audieri. "În urma sesizării, polițiștii au mers la fața locului,  unde au depistat doi minori, de 12 și 15 ani. Aceștia sunt cercetați în prezent pentru comiterea infracțiunii de profanare de morminte", ne-a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Atât paznicii, cât și părinții celor doi minori au fost sancționați contravențional. Părinții au primit câte 100 de lei pentru că și-au lăsat copiii nesupravegheați, iar paznicii, câte 300 de lei, pentru că nu au luat măsurile necesare în vederea protejării obiectivului.

Acum, administrația cimitirelor face inventarierea mormintelor distruse și urmează să îi notifice pe proprietari, aceștia urmând să scoată bani din buzunar pentru a remedia problemele. "Îi vom notifica pe toți pentru a putea urma căile legale în acest sens. Nu cred că noi, ca administrație, ne putem constitui parte civilă, noi nu suntem proprietari, concesionarii sunt proprietarii monumentelor funerare care au fost distruse. Probabil că ei trebuie să se constituie parte civilă pentru a putea recupera prejudiciul. Nu știm care este paguba, dar este destul de costisitoare", ne-a declarat Dragoș Magearu, directorul Administrației Domeniului Public Galați.

Citit 7125 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2020 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.