Traficanți arestați și droguri confiscate de anchetatori. PERCHEZIȚII în Galați și Cluj

Traficanți arestați și droguri confiscate de anchetatori. PERCHEZIȚII în Galați și Cluj
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galați au reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, trei persoane, care sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și efectuare neautorizată de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive în formă continuată, iar instanța de judecată a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Conform anchetatorilor, doi dintre inculpați au desfășurat activități de comercializare de canabis, cocaină și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza județului Galați, o parte dintre aceste droguri provenind de pe teritoriul Germaniei, iar o altă parte fiind achiziționate de la cel de-al treilea inculpat, ce desfășura activități de trafic de droguri pe raza județului Cluj.

Pentru a proba aceste lucruri, procurorii DIICOT au efectuat, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați, șapte  percheziții domiciliare, pe raza municipiului Galați, în urma cărora au fost ridicate 700 de grame de canabis, 580 de grame de 3-CMC (cocaină sintetică), 37.000 de lei, 1.450 de euro, 10 telefoane, 4 arme de airsoft și 3 arme albe.

La trei zile după efectuarea acestor percheziții, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galați și polițiștii de la BCCO au indisponibilizat un colet ce conținea cantitatea de un kilogram de canabis, iar mai apoi au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza județului Cluj, a unui inculpat, imediat după ce acesta a ridicat de la o firmă de curierat contravaloarea coletului.

"A fost efectuată o altă percheziție domiciliară, în urma căreia au fost ridicate două pungi vidate ce conțineau 30 de grame de marijuana, două cântare electronice, o armă airsoft, precum și sumele de 48.530 de lei, 300 de dolari și 335 de euro", se arată într-un comunicat al DIICOT Galați.

Pe baza acestor probe, procurorii au cerut arestarea preventivă a celor trei inculpați, solicitare care a fost aprobabtă de judecătorii de la Tribunalul Galați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj, al lucrătorilor de poliție din cadrul IJP Cluj și a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Citit 2619 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2020 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.