UPDATE. Cum creşte podul peste Dunăre la Brăila (VIDEO)

UPDATE. Cum creşte podul peste Dunăre la Brăila (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

“12 ore în 4 minute!”, aşa se intitulează filmuleţul postat pe pagina de Facebook de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, video care surprinde evoluţia, în 12 ore, a lucrărilor la podul peste Dunăre de la Brăila: “În cele 12 ore la turnul podului suspendat Brăila-Tulcea, de pe malul Brăila, s-au turnat aproximativ 70 de metri cubi de beton, s-au pus în operă aproximativ 25 de tone de fier beton, peste 100 muncitori au fost angrenati în executie, iar construcția s-a înălțat cu aproximativ 1,15 metri”, explică CNAIR.


Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut publice, pe pagina sa oficială de Facebook, imagini spectaculoase surprinse pe şantierul podului peste Dunăre, construit la Brăila. Pentru a ilustra progresul lucrărilor, a şi datat două dintre fotografii, 25 septembrie, respectiv 13 octombrie 2020.

În urmă cu o săptămână, HotNews.ro relata că pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au ajuns deja la o înălțime de câteva zeci de metri și ridicarea lor avansează cu aproape doi metri pe zi: „Cele două turnuri vor ajunge la final la o înălțime de aproape 200 de metri, iar de ei se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, puțin mai mică decât deschiderea celebrului pod Golden Gate din San Francisco”, preciza HotNews.

„Turnarea pilonilor se face în sistem continuu. Sistemul de cofrare este ghidat prin laser și permite turnarea continuă a pilonilor astfel încât se lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7. În paralel, se lucrează și la cele două blocuri de ancorare ale podului”, afirmă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, citat de HotNews.

Media

Citit 17550 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.