Schimbări majore în listele PSD Galaţi pentru Parlament. Retrageri şi permutări de candidaturi

Schimbări majore în listele PSD Galaţi pentru Parlament. Retrageri şi permutări de candidaturi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Deşi a fost primul partid din Galaţi care şi-a anunţat, încă de duminică, 18 octombrie 2020, candidaţii la alegerile parlamentare din 6 decembrie, PSD a ajuns joi, 22 octombrie 2020, la o nouă listă, finală, pe care a şi înregistrat-o la Biroul Electoral Judeţean.

După ce Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", şi-a retras candidatura pentru Camera Deputaţilor, senatorul Ionel-Daniel Butunoi a făcut acelaşi gest, renunţând să mai candideze. Mai mult, Viorica Sandu, directoarea Administraţiei Pieţelor, a făcut un pas în spate, lăsându-l pe dr. Aurel Nechita în fruntea listei pentru Camera Deputaţilor.

"La rugămintea doamnei Viorica Sandu, de care am ţinut cont, e normal ca vârful de lance să fie dl doctor Nechita, pentru că e o situaţie mai delicată din cauza pandemiei de coronavirus şi avem nevoie ca pe primul loc să fie un medic", a explicat preşedintele executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea.

Astfel, pe lista pentru Camera Deputaţilor se regăsesc, în ordine: prof. univ. dr. Aurel Nechita - iniţiatorul Facultăţii de Medicină din Galaţi, care are o dublă experienţă parlamentară, dar a fost şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Viorica Sandu - directoarea Administraţiei Pieţelor, Marius-Mitică Mărgărit - deputat, Laurenţiu-Viorel Gîdei - primarul oraşului Târgu Bujor, Andreea Anamaria Naggar - consilier judeţean, Marcela Daniela Costea - consilier local, dr. Alexandru Nechifor - consilier judeţean, Andreea Cucu, Aurel Condurache, Iulia Drăguş, Dragoş-Lucian Magearu - directorul SC Gospodărire Urbană şi Marius Manea.

Şi la Senat s-a petrecut o schimbare importantă, după ce senatorul tecucean Butunoi a renunţat la candidatură. În locul lui va candida profesorul de matematică tecucean Oliwer-Claudiu Drăgan, care iniţial era penultimul în lista pentru Camera Deputaţilor. PSD a considerat, însă, că al doilea municipiu al judeţului Galaţi trebuie să fie reprezentat cât mai sus pe lista candidaţilor la Parlamentul României.

Astfel, la Senat vor candida din partea PSD Galaţi: Marius Humelnicu - city managerul Galaţiului, care tocmai a depus jurământul de consilier local, urmat de Laura Georgescu - deputat, Oliwer-Claudiu Drăgan, Cornel Hamza - fostul primar al comunei Iveşti, Silviana Ciupercă - consilier local şi Ştefan Voinea.

Toţi candidaţii au fost desemnaţi în urma votului politic exprimat de către consiliul politic al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi.

Citit 10478 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.