Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
9 comentarii

Deşi a fost primul partid din Galaţi care şi-a anunţat, încă de duminică, 18 octombrie 2020, candidaţii la alegerile parlamentare din 6 decembrie, PSD a ajuns joi, 22 octombrie 2020, la o nouă listă, finală, pe care a şi înregistrat-o la Biroul Electoral Judeţean.

După ce Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", şi-a retras candidatura pentru Camera Deputaţilor, senatorul Ionel-Daniel Butunoi a făcut acelaşi gest, renunţând să mai candideze. Mai mult, Viorica Sandu, directoarea Administraţiei Pieţelor, a făcut un pas în spate, lăsându-l pe dr. Aurel Nechita în fruntea listei pentru Camera Deputaţilor.

"La rugămintea doamnei Viorica Sandu, de care am ţinut cont, e normal ca vârful de lance să fie dl doctor Nechita, pentru că e o situaţie mai delicată din cauza pandemiei de coronavirus şi avem nevoie ca pe primul loc să fie un medic", a explicat preşedintele executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea.

Astfel, pe lista pentru Camera Deputaţilor se regăsesc, în ordine: prof. univ. dr. Aurel Nechita - iniţiatorul Facultăţii de Medicină din Galaţi, care are o dublă experienţă parlamentară, dar a fost şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Viorica Sandu - directoarea Administraţiei Pieţelor, Marius-Mitică Mărgărit - deputat, Laurenţiu-Viorel Gîdei - primarul oraşului Târgu Bujor, Andreea Anamaria Naggar - consilier judeţean, Marcela Daniela Costea - consilier local, dr. Alexandru Nechifor - consilier judeţean, Andreea Cucu, Aurel Condurache, Iulia Drăguş, Dragoş-Lucian Magearu - directorul SC Gospodărire Urbană şi Marius Manea.

Şi la Senat s-a petrecut o schimbare importantă, după ce senatorul tecucean Butunoi a renunţat la candidatură. În locul lui va candida profesorul de matematică tecucean Oliwer-Claudiu Drăgan, care iniţial era penultimul în lista pentru Camera Deputaţilor. PSD a considerat, însă, că al doilea municipiu al judeţului Galaţi trebuie să fie reprezentat cât mai sus pe lista candidaţilor la Parlamentul României.

Astfel, la Senat vor candida din partea PSD Galaţi: Marius Humelnicu - city managerul Galaţiului, care tocmai a depus jurământul de consilier local, urmat de Laura Georgescu - deputat, Oliwer-Claudiu Drăgan, Cornel Hamza - fostul primar al comunei Iveşti, Silviana Ciupercă - consilier local şi Ştefan Voinea.

Toţi candidaţii au fost desemnaţi în urma votului politic exprimat de către consiliul politic al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi.

Citit 9476 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 23:02

9 comentarii

 • postat de Un cetatean. Marți, 10 Noiembrie 2020 11:23 89.137.138.*** Link la comentariu
  0
  8

  De ce, aceleasi persoane trebuie sa fie consilieri locali,consilieri judeteni,apoi sa figureze si pe lista alegerilor
  parlamentare? Ce merite au?
  Dar actualii parlamentari,care au votat modificari la codul penal,ce mai cauta pe listele de la alegerile
  parlamentare? Au experienta,sa voteze supusi(ascultatori) dupa cerintele conducerii partidului?

  Raportează
 • postat de Zizi Luni, 02 Noiembrie 2020 17:14 5.13.198.*** Link la comentariu
  4
  10

  Dacă a ți avea ceva glagorie n materia cenușie,nu s ți merge la vot ,și în acest fel i ați sancționa pe toți golanii și analfabeții funcționali care ne batjocoresc de o viață.

  Raportează
 • postat de o persoana din Tecuci Luni, 26 Octombrie 2020 20:59 78.97.72.*** Link la comentariu
  1
  26

  NU inteleg cum unii vor sa conduca orase, judete , sa fie presedinti de comisii la senat , cand ei nu sunt in stare sa aiba propria lor afacere, sa o gestioneze cinstit si corect fara contracte cu statul.
  Daca nu sunt membrii unor partide si sa primeasca functii bine platite, valoarea lor este ZERO!!!

  Raportează
 • postat de RSU-Minus Luni, 26 Octombrie 2020 17:26 89.137.230.*** Link la comentariu
  3
  22

  Eu nu votez nici PNL , nici PSD !

  Raportează
 • postat de Pop Duminică, 25 Octombrie 2020 07:22 5.13.196.*** Link la comentariu
  2
  19

  Va fi un parlament aproape de doctori , desi e mare nevoie de ei , cauta sa migreze cu girul sefului de organizatie de partd , atunci ce rost mai are sa mai fii doctor cand mereu cauti sa-ti fie tie bine atat financiar pentru tot restul vietii.

  Raportează
 • postat de Nenea Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 07:38 5.13.196.*** Link la comentariu
  3
  27

  Medicii trebuie sa aiba grija de oameni , daca toti migreaza catre partide si apoi propusi la parlament ori senat ca de , e doctor , asta sugerand functii si nimic altceva , la o adica stimati doctori ramaineti in slujba cetateanului , oamenii au nevoie de voi aici , daca fiecare judet i-si va trimite doctori in senat si parlament ce va iesi oare ?

  Raportează
 • postat de Terente Vineri, 23 Octombrie 2020 12:22 81.12.149.*** Link la comentariu
  7
  31

  "Toţi candidaţii au fost desemnaţi în urma votului politic exprimat de către consiliul politic al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi" sau a fost vocea "Păpuşarului"!. :)
  Dar aş vrea să ştiu şi eu înainte de toate, ce au făcut pentru GALAŢI actualii deputaţi Marius-Mitică Mărgărit şi Laura Georgescu, care solicită un nou mandat de parlamentari !?

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 23 Octombrie 2020 11:11 86.124.202.*** Link la comentariu
  9
  28

  Mesajul transmis de PSD este unul care a prins foarte bine la bobor, la aia multi adica : PNL = botnita. Prin urmare, toti narozii s-au trezit cu drepturi si emit judecati in legatura cu probleme de drept constitutional, administrativ, de medicina, etc. Cu toate acestea, abordarea PSD pentru alegerile parlamentare este sa puna capi de lista medici, pentru ca tara a luat-o la vale demult din punct de vedere sanitar ( nu doar epidemiologic ). De ce ? Votul smintitilor il castigi cu teoria botnitei, votul alorlalti ( cata minte or avea si ei ) il castigi punand medici in fruntea listelor. Ciurucuri ascunse in dupa titluri de mari profesori universitari si doctori docenti. Nu se gaseste la liber, eu unul as umbla precum soldatul german cu capsula de cianura in buzunar si cand il vad cu coada ochiului pe ala din spate ca imi trage presul, as folosi-o decat sa ajung pe mana lui nechita de exemplu, ca tot il aveti in poza. Vin vremuri foarte grele, din punct de vedere economic in primul rand, foamea face casa buna cu molima, dupa cum s-a vazut si in trecut. Cat despre votantii PSD, ma rog ca la batranete sa nu-mi ia Dumnezeu mintile in asa hal incat sa ajung sa-mi iubesc calaul. Nu ca ailalti ( PNL ) ar fi altfel, dar nu pot sa ii acuz de prea multe ca nu prea au guvernat. Mergeti la vot peste o luna si ceva, si daca tot iesiti, nu va vindeti pe un leu la pensie cum faceti de 30 de ani, ca degeaba aveti un leu la pensie daca totul in jur se naruie si platiti totul mai scump. Atentie, nu ma refer la inflatie ! Dar cine sa priceapa ...

  Raportează
 • postat de Ale(r)gător de cursă lungă Vineri, 23 Octombrie 2020 08:04 89.136.7.*** Link la comentariu
  7
  25

  Tot respectul pentru d-l doctor Nechita, dar de data asta plasarea medicilor în fruntea listelor pentru parlamentare (mai ales a lui Rafila și a lui Cercel, la București) nu va avea efecte pozitive ci dimpotrivă. „Prietenii știu de ce!”. Cred că Ciolacu a intrat în somnul rațiunii.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.