Un ultim omagiu pentru Draga Olteanu Matei
Foto: Arhiva VL

Un ultim omagiu pentru Draga Olteanu Matei
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE, joi, 19 noiembrie 2020. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei a fost depus astăzi în holul Cinematografului Dacia Mon Amour, din Piatra Neamț. 

Toți cei care au îndrăgit-o pe marea actriță a scenei românești au început să vină să își prezinte un ultim omagiu.

Pe parcursul zilelor în care admiratorii își vor putea lua un ultim rămas-bun de la Draga Olteanu Matei trebuie să respecte regulile privind limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2, prin purtarea măștii de protecție și a distanțării fizice.

Sursa foto, jurnalfm.ro

Duminică, 22 noiembrie, dimineață, sicriul va fi dus la Curtea Domnească, în imediata vecinătate a Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, pentru oficierea serviciului religios, după care cortegiul funerar va trece prin fața Teatrului Tineretului, pentru un ultim omagiu adus actriței.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei urmând a-și dormi somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei, potrivit jurnalfm.ro.


S-a stins din viață Draga Olteanu Matei (miercuri, 18 noiembrie 2020)

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași au anunțat că, în ciuda eforturilor depuse, actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri, potrivit digi24.ro.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933.

Contribuţia adusă teatrului şi cinematografiei româneşti a fost recunoscută prin numeroasele premii, titluri, diplome, pe care le-a primit de-a lungul carierei.

În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional ''Steaua României'' de către Preşedinţie, pentru dăruirea cu care a servit scena şi cultura românească.

În 2014, i-a fost înmânat de către principesa Margareta, Ordinul ''Coroana României'' în grad de Ofiţer.

Începând din data de 29 octombrie 2011, Draga Olteanu Matei are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti [alte detalii]

Citit 4019 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.