Peste 1.500 de angajaţi de la Universitatea ”Dunărea de Jos”, testaţi pentru Covid. 16 persoane depistate pozitiv

Peste 1.500 de angajaţi de la Universitatea ”Dunărea de Jos”, testaţi pentru Covid. 16 persoane depistate pozitiv
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Peste 1.500 de angajaţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi vor fi testaţi, în perioada imediat următoare pentru a vedea dacă sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2, după ce 16 persoane, 12 angajaţi şi patru studenţi, s-au îmbolnăvit.

"Am achiziţionat 1.000 de teste rapide şi am contractat în jur de 500 de teste PCR pe care le vom face la Spitalul de Copii, dacă la vom descoperi alte persoane pozitive la testele rapide, pentru a fi siguri de rezultate", ne-a informat rectorul Lucian Puiu Georgescu. 

Acesta a precizat că vor fi testaţi peste 1.500 de angajaţi care vin zilnic la birou, dar şi toţi ceilalţi angajaţi ai universităţii gălăţene care au simptome, dar îşi desfăşoară activitatea în sistem de telemuncă şi care doresc să se testeze.

Rectorul a mai adăugat că cei 12 angajaţi infectaţi cu SARS-CoV-2 fac parte din personalul administrativ nedidactic şi didactic auxiliar, opt dintre aceştia fiind testaţi pozitiv săptămâna trecută şi patru, în această săptămână. Toţi prezintă simptome uşoare şi sunt izolaţi la domiciliu. Prioritate la testare vor avea persoanele care au intrat în contact direct cu cei bolnavi şi persoanele care au intrat în contact cu aceştia.

Cei patru studenţi sunt, de asemenea în izolare, în campus, în camere special amenajate în acest sens.

Toate spaţiile au fost dezinfectate, iar accesul publicului în sediile instituţiei este restricţionat, solicitanţii aducând sau primind adeverinţele sau alte acte la poartă sau pe holurile instituţiei.

"În rest, instituţia îşi desfăşoară programul normal. Studenţii sunt la cursuri online. Am reuşit să dăm salariile şi urmează să dăm şi bursele. Activitatea nu este afectată", a mai spus rectorul Lucian Georgescu.

Citit 4766 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2020 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.