Cine ridică pe soclu „Omagiu lui Brâncuşi”?

Cine ridică pe soclu „Omagiu lui Brâncuşi”?
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru amplasarea sculpturii în metal "Omagiu lui Brâncuşi", realizată de artistul german Ewerdt Hilgemann, Primăria a lansat o achiziţie publică. Ofertele sunt aşteptate până pe 2 decembrie 2020. Valoarea estimată a contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 130.011 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este ”preţul cel mai scăzut”.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", sculptura a fost realizată de cunoscutul artist german Ewerdt Hilgemann în 1991, când a fost invitat la cea de-a patra ediţie a Taberei naţionale de sculptură în metal de la Galaţi. Lucrarea nu a fost expusă niciodată, ci zace mâncată de rugină pe Faleză, în iarbă, în vecinătatea zonei Trecere Bac.

Pe 30 august 2018, în şedinţa Consiliului Local au fost aprobate costurile pentru restaurarea şi ridicarea ei pe un soclu, pe Faleza Inferioară.

Conform caietului de sarcini al achiziţiei publice aflate în derulare, scopul acestui demers este de a pune în valoare opera de artă prin: lucrări de restaurare a sculpturii, realizarea unei fundaţii din beton armat, placată cu plăci de granit, sistematizarea verticală a zonei de amplasare a sculpturii şi o instalaţie electrică de iluminat public arhitectural.

Termenul prevăzut este de trei luni pentru proiectare, iar pentru execuţie - două luni de la predarea amplasamentului.

Citit 1428 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.