O asociație a pus la dispoziție un cont pentru locatarii blocului N6
Foto: Marian Calestru

O asociație a pus la dispoziție un cont pentru locatarii blocului N6
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Zilele continuă să treacă, de la explozia din blocul N6 au trecut trei săptămâni, iar răspunsurile sunt în continuare puține spre zero.

Cei mai mulți dintre locatari, atât din blocul afectat, cât și din cele aflate în apropiere, continuă să creadă că o asemenea explozie nu putea fi produsă de o singură centrală de apartament, cu atât mai mult cu cât, doar câteva zile mai devreme, oamenii din zonă alertaseră autoritățile după ce simțiseră miros de gaze.

Cu toate acestea, Distrigaz nu a oferit nicio altă informație privind situația de la blocul N6 sau măsurile pe care toți ar trebui să le luăm ca să nu se mai întâmple așa ceva.

Nici dinspre Primărie nu am primit informații noi, referitoare la posibilitatea ajutării locatarilor de la N6, cu toate că, se pare, acolo a fost demarată o anchetă socială.

Între timp, oamenii încearcă să se ajute singuri și cu sprijinul concetățenilor implicați. De la doamna Cristina Mitrof, care și-a pus la dispoziție propriul cont, până la găsirea altei soluții, pentru ca oamenii să poată dona, am aflat că există un ONG care s-a oferit să ajute. Asociația "Constantin Brâncoveanu" din Galaţi a pus la dispoziţie contul RO49BRDE180SV33394251800, deschis la BRD - Agenţia Centrul de Afaceri Dunărea, pentru persoanele care doresc să ajute. Până acum, în contul dnei Mitrof s-au strâns 3.000 de lei, pe care dumneaei îi va vira, iar nevoile stringente se ridică la circa 50.000 de euro, banii fiind necesari pentru refacerea structurii de rezistenţă şi consolidarea părţilor comune.

Citit 4491 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 02:09

2 comentarii

 • postat de Ionut
  Duminică, 22 Noiembrie 2020 06:35
  188.24.244.***
  Asociatia de proprietari nu e vinovata chiar de tot ce se intampla in bloc. Problema a fost la o centrala dintr-un apartament.
  5
  4
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 16:28
  95.76.3.***
  Deci, in final, nu există nici-un vinovat pentru catastrofa respectiva?!!

  S-a facut o ancheta, o cercetare de catre justitie, avand in vedere ca exista si un mort?

  Atunci, intreb, ce rol a jucat asociatia de proprietari, cu al ei administrator, unica sa aiba grija ca instalatia de gaz sa functioneze corect, corespunzator Legii 196/2018?

  Cred ca exista multa prostie si delăsare in acest caz; cineva trebuie sa plateasca pentru aceasta nenorocire, si aceasta este asociatia de proprietari, administratorul, președintele si membrii comitetului, platiti lunar cf. Legii 196/2018!

  Treziti-va oameni buni; nu platiti trantori la asociatii care nu isi fac datoria!
  3
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.