Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

Peste 300 de gălățeni au suportat consecințele nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în decurs de numai 48 de ore, sancțiuni aplicate ca efect al controalelor făcute de polițiști, jandarmi și polițiști locali. Peste o mie de persoane au fost verificate în intervalul amintit, precum și 500 de autoturisme și mijloace de transport în comun, dar și 126 de societăți comerciale.

"Polițiștii au aplicat 335 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare totală de 33.410 lei. Totodată, mai multe persoane au fost avertizate, scris sau verbal, întrucât nu respectau măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus", precizează cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Polițiștii precizează că astfel de acțiuni nu au scopul expres de aplicare a cât mai multor amenzi, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură penală sau contravențională, precum și de a limita răspândirea virusului Sars-Cov-2. "Întrucât siguranța și sănătatea întregii comunități reprezintă prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, polițiștii vor desfășura astfel de activități de verificare și control și în perioada următoare", completează reprezentantul Poliției Galați.

Citit 2575 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 00:11

1 comentariu

  • postat de Galatean Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 16:14 95.76.3.*** Link la comentariu
    15
    15

    Aceste măsuri, pe langa faptul ca sunt abuzuri grave la libertățile cetățenești consfintite în Constituția României, demonstreaza ca traim intr-un stat politienesc, dovada a incapabilitatii guvernantilor de gândire asupra unor măsuri eficiente de eradicarii pandemie!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro