Sute de gălățeni, amendați pentru încălcarea măsurilor anti-COVID

Sute de gălățeni, amendați pentru încălcarea măsurilor anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Peste 300 de gălățeni au suportat consecințele nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în decurs de numai 48 de ore, sancțiuni aplicate ca efect al controalelor făcute de polițiști, jandarmi și polițiști locali. Peste o mie de persoane au fost verificate în intervalul amintit, precum și 500 de autoturisme și mijloace de transport în comun, dar și 126 de societăți comerciale.

"Polițiștii au aplicat 335 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare totală de 33.410 lei. Totodată, mai multe persoane au fost avertizate, scris sau verbal, întrucât nu respectau măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus", precizează cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Polițiștii precizează că astfel de acțiuni nu au scopul expres de aplicare a cât mai multor amenzi, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură penală sau contravențională, precum și de a limita răspândirea virusului Sars-Cov-2. "Întrucât siguranța și sănătatea întregii comunități reprezintă prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, polițiștii vor desfășura astfel de activități de verificare și control și în perioada următoare", completează reprezentantul Poliției Galați.

Citit 3373 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.