Donează sânge şi fă o bucurie copiilor necăjiţi!

Donează sânge şi fă o bucurie copiilor necăjiţi!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În perioada 7-18 decembrie, va avea loc în România cea mai mare campanie de cooptare de donatori de sânge, la inițiativa Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, la care s-au alăturat şi studenţii gălăţeni.

Societatea Studenților Mediciniști din Galați vor organiza şi la Galaţi campania națională de donare „De Crăciun, Fii Erou!”, care se desfășoară simultan în 11 centre universitare din țară. Gălățenii care doresc să doneze sânge sunt așteptați, în perioada 7-18 decembrie, la Centrul Regional de Transfuzii din Galați, între orele 8,00-12,00.

„Cu ajutorul dumneavoastră putem crește procentajul de donatori din rândul populației până la un nivel ridicat, așa cum este în țările dezvoltate din Europa. Putem atinge un număr cât mai mare de donatori de sânge în cele 10 zile de campanie, acoperind astfel pentru o scurtă perioadă de timp deficitul cu care ne confruntăm. Pe de altă parte, Campania Națională "Donează Sânge, fii erou!" este pentru noi, mediciniștii gălățeni, startul proiectului "Teddy for Kids", prin care donatorii de sânge și nu numai pot aduce magia Crăciunului în sufletele și casele copiilor din familii cu venituri reduse. Practic, încurajăm donatorii să salveze vieți în mai multe feluri!”, a declarat Andreea-Larisa Patriche, coordonator al campaniei.

Astfel, gălățenii pot ceda, pentru o cauză nobilă, tichetele de masă primite în schimbul donării, contravaloarea acestora fiind folosită în cadrul proiectului SSMG "Teddy for Kids", pentru a cumpăra alimente, rechizite, dulciuri și jucării pentru familiile defavorizate, în prag de Crăciun. În plus, gălățenii pot aduce la sediul SSMG, până pe 18 decembrie, jucării, alimente neperisabile și articole noi de îmbrăcăminte pentru a fi donate.

În 2019, studenții mediciniști au strâns 4.000 de lei din bonurile de masă de la cei care au donat sânge pe care i-au transformat în produse necesare familiilor defavorizate din județ.

Citit 832 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2020 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.