Cine este regina şantierului podului de la Brăila

Cine este regina şantierului podului de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

De Crăciun, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut publice noi imagini spectaculoase şi poveşti emoţionante de pe şantierul Podului suspendat de la Brăila, unde se lucrează 24 de ore din 24.

"De când s-au început pilonii, nu se stă deloc. Macaragiul este pionul principal, iar macaraua este regina șantierului. La Podul de la Brăila, 10-12 ore suntem full option. Când se termină mașina de fier, băgăm beton, terminăm betonul, băgăm fier, apoi mai stăm că a venit o altă mașină de beton și tot așa… Chiar dacă plecăm acasă, ne iau locul alți colegi. Toți macaragii sunt profesioniști, la ambele maluri. Dacă macaragiul se îmbolnăvește sau pățește ceva, până vine alt macaragiu se blochează totul pe șantier. Sunt unii macaragii care după trei zile pe șantier clachează și pleacă. Suntem bucuroși că am ajuns la 170 de metri și suntem siguri că putem ducem totul la bun sfârșit", explică Marian Marcu, președintele Asociației Macaragiilor Români, acompaniat de colegul său Radu Satală.

La peste 200 de metri, Marian Marcu împreună cu colegii săi, Radu Satală, Iosif Luan Cojocaru, Daniel Talabă, George Predica, Adrian Mazilu, Marius Sima, Sergiu Florinel Garcia și alți macaragii, lucrează cu capul în nori și cu vârful picioarelor pe piscuri. Cele două turnuri ale podului, câte unul pe fiecare mal, vor avea o înălțime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai înalte construcții din România.

Citit 4128 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.