Proteste sindicale pentru un salariu minim mai mare

Proteste sindicale pentru un salariu minim mai mare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Confederația Națională Sindicală "Cartel ALFA" se declară dezamăgită de creșterea cu doar 41 de lei a salariului minim net, anunțată de Guvern, și spune că va declanșa o serie de proteste pentru creșterea veniturilor lucrătorilor, începând cu pichetarea sediului Ministerului Muncii.
"Considerăm că această decizie a Guvernului este una care prefigurează o nouă politică de austeritate, care aruncă din nou toate costurile crizei pe seama lucrătorilor și a celor săraci. Nu politica de austeritate este soluția de traversare cu bine a crizei economice. Avem precedentul crizei financiare din 2010, care arată clar că modelul austerității a prelungit și a făcut mai dificilă revenirea. Întreaga Europă și-a însușit lecția de atunci și, în consecință, și-a orientat politicile cu prioritate spre menținerea locurilor de muncă și păstrarea puterii de cumpărare a populației. În prezent, salariul minim din România nu acoperă nici jumătate din cheltuielile minime pentru un trai decent. Confederația Națională Sindicală "Cartel ALFA" nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor și decide declanșarea unei serii de acțiuni de protest, având ca scop creșterea veniturilor lucrătorilor", se afirmă într-un comunicat remis de "Cartel ALFA".

Citit 768 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 17:30

2 comentarii

 • postat de Adrian
  Miercuri, 30 Decembrie 2020 23:26
  89.39.81.***
  Bai ia terminati cu vaicareala decat o creștere nesanatoasa mai bine o scadere sanatoasa....de driapta...ghinion saracilor
  0
  1
  Raportează
 • postat de Sandu
  Miercuri, 30 Decembrie 2020 10:46
  89.39.81.***
  Si Ceasescu a dat mai mult.Rusine Guvernanti..
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.