Magazin mistuit de un incendiu violent provocat de un calorifer. Pagubele sunt uriașe

Magazin mistuit de un incendiu violent provocat de un calorifer. Pagubele sunt uriașe
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un magazin de pe raza localității Vânători a fost distrus de un foc violent izbucnit din cauza unei instalații de încălzire. Pagubele depășesc valoarea de 100.000 de lei. S-a întâmplat în aceasta dimineață, patru echipaje de stingere si o ambulanță SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri și a Secției de pompieri Galati, fiind solicitate în localitatea Vânători pentru a lichida un incendiu care se manifesta la un magazin alimentar.

"Când au ajuns la locul evenimentului, pompierii au localizat rapid incendiul care se manifesta generalizat, la acoperisul clădirii, astfel incat flacarile nu s-au propagat la clădirile din vecinatate.

Din păcate, incinta care avea destinația de magazin, a fost complet distrusa de violenta incendiului observat târziu de vecini, pompierii reușind sa salveze doar garajul lipit de cladire.

Au ars 70 mp de acoperis din astereala de lemn acoperit cu tabla, lăzi frigorifice si aparate electrocasnice, marfa din magazin, paguba fiind estimata la cca 100.000 lei", explică reprezentanții ISU Galați. 

Cauza probabila a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de un calorifer electric lasat in funcțiune peste noapte, in contact cu mase plastice.

Ce spun pompierii

În ciuda campaniilor de informare demarate anual, în colaborare cu autoritățile publice locale, numărul incendiilor la gospodării în sezonul rece continuă să crească producând pagube materiale. Pompierii reamintesc populației, câteva recomandări privind exploatarea instalațiilor electrice:

- Nu folosiți instalaţii și/sau aparate electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.

- Nu suprasolicitați reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori.

-Nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea.

- Este interzisă folosirea siguranţelor fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.

- Nu efectuați lucrări de întreţinere, revizii şi reparaţii la instalaţiile electrice cu personal necalificat şi neautorizat.

Pentru prevenirea incendiilor la locuințe, respectați recomandările autorităților și asigurați un climat sigur pentru întreaga familie.

Citit 6049 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2020 10:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.