Numărul gălăţenilor infectaţi, în scădere

Numărul gălăţenilor infectaţi, în scădere
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii infectaţi cu noul coronavirus sunt, oficial, tot mai puţini. Aşa rezultă din testele efectuate în ultimele 24 de ore în unităţile medicale de profil, care arată o scădere semnificativă a incidenţei.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Prefectura Galaţi luni, 4 ianuarie, din cele 324 de teste efectuate în decurs de o zi, doar 66 au fost pozitive, ceea ce face ca numărul total al gălăţenilor confirmaţi ca fiind infectaţi de la începutul pandemiei să ajungă la 16.228. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 12 persoane din judeţul Galaţi au fost reconfirmate.

Din fericire, niciun bolnav nu a mai decedat până luni la prânz, ceea ce face ca numărul total al victimelor COVID-19 din Galați să stagneze la 428.

Tot în cea de-a patra zi a lui 2021, 170 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. În total, 14.539 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Luni, 4 ianuarie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 273 de persoane, în timp ce 912 erau în izolare la domiciliu, iar alte 349, în izolare instituţionalizată.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 75.539 de teste.

Citit 2895 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2021 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.