Proiectant pentru amplasarea sculpturii „Omagiu lui Brâncuşi”
Foto: Anca Melinte

Proiectant pentru amplasarea sculpturii „Omagiu lui Brâncuşi”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Povestea fără sfârşit a sculpturii în metal "Omagiu lui Brâncuşi", realizată de artistul german Ewerdt Hilgemann - operă care zace mâncată de rugină pe Faleză, în vecinătatea zonei Trecere Bac, a mai făcut un pas. Primăria municipiului Galaţi tocmai a atribuit contractual pentru proiectul tehnic de execuţie necesar amplasării sculpturii pe un soclu. Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, societatea Arhideskvision are la dispoziţie 90 de zile pentru a realiza documentaţia şi va fi plătită cu 23.990 de lei fără TVA.

Proiectantul trebuie să prevadă restaurarea sculpturii, realizarea unei fundaţii din beton armat, placarea cu plăci de granit, sistematizarea verticală a zonei de amplasare a sculpturii şi o instalaţie electrică de iluminat public arhitectural.

Reamintim că ziarul „Viaţa liberă” a adus în atenţia opiniei publice soarta sculpturii realizate de cunoscutul artist german Ewerdt Hilgemann în 1991, când a fost invitat la cea de-a patra ediţie a Taberei naţionale de sculptură în metal de la Galaţi. Pe 30 august 2018, în şedinţa Consiliului Local au fost aprobate costurile pentru restaurarea şi amplasarea lucrării pe un soclu, pe Faleza Inferioară.

Citit 2439 ori Ultima modificare Joi, 18 Martie 2021 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.