Spulberaţi de pe marginea drumului

Spulberaţi de pe marginea drumului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şoferul a fugit de la locul faptei * Individul nu are permis * A fost prins la Galaţi * Soţii Caloianu lasă în urmă un fiu de 16 ani*

Soţ şi soţie răpuşi duminică noaptea, pe Drumul Naţional 26, Galaţi-Târgu Bujor. Pe locul în care cei doi au căzut, sătenii din Tuluceşti au aprins câteva lumânări.

Cumplite, urmele dezvăluie întreaga atrocitate: în afară de rămăşiţele soţilor Caloianu, în jur nu există nici o urmă de frânare. Şoferul ucigaş nu încercase nici măcar să-i evite pe cei doi.

Ignoraţi de trecători

Descoperire macabră, la primele ore ale dimineţii, la Tuluceşti. Oamenii trecuseră fără să acorde vreo importanţă celor două corpuri care zăceau în şanţul de pe marginea Drumul Naţional 26.

„Credeau că-s nişte beţivi căzuţi”, povesteşte un băiat venit să ne explice cele patru lumânări aprinse.

„Aicea îi sânge”, ne arată el urmele întunecate de pe carosabil şi din şanţ. „Eu nu-i cunosc, da’ ştiu că erau soţ şi soţie, din Tătarca, satul care urmează”, ne arată el.

Ora accidentului – după efectuarea necropsiei

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi:

„Încă nu se ştie cu exactitate ora producerii accidentului de duminică spre luni”.

„Este posibil să fie între 23,00 şi 24,00, dar numai necropsia va putea stabili cu exactitate”.

„Cel mai probabil, oamenii mergeau pe marginea drumului, când au fost loviţi de maşină”.

„Poliţia Rutieră a fost alertată, prin 112, la ora 6,00 dimineaţa. Au fost găsite cele două victime, decedate în momentul impactului, care a fost deosebit de violent”.

„Soţii Sterică şi Cornelia Caloianu se aflau unul peste celălalt, în şanţul de pe marginea drumului. Cei doi au fost transportaţi la Galaţi, pentru efectuarea necropsiei”.

De la 20 la 25 de ani de închisoare

„Şoferul a fugit de la locul accidentului, iar Poliţia se află pe urmele lui. Suspect de comiterea faptei este Costel A., de 31 de ani, din Şiviţa, comuna Tuluceşti”.

„Conform primelor verificări, nu are permis şi conducea un BMW seria 3, GL 041002”.

„Individul se sustrage încă cercetărilor, dar a fost dat în urmărire. În cauză s-a făcut dosar penal, urmează ca instanţa să stabilească ce pedeapsă va primi autorul accidentului”, a încheiat comisarul Cojocaru.

Ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis – iată cele trei infracţiuni de care se face vinovat Costel A.. Individul riscă să petreacă la închisoare 20-25 de ani pentru faptele sale.

Mamă rămasă fără fiu - fiu rămas fără părinţi

Jale mare la Tătarca, satul soţilor Caloianu. Îngenunchiată de durere pe treptele casei, mama lui Sterică Caloianu îşi jeleşte singurul fiu.

Mai în spate, un adolescent de doar 16 ani încă nu înţelege că nu îşi va mai vedea niciodată mama şi tatăl.

„Plecaseră împreună duminică seara, la cumetrii lor, la Tuluceşti”, povesteşte printre lacrimi Sica, una dintre cele două surori ale lui Sterică Caloianu.

„A fost pentru prima oară când au plecat fără maşină, că o avea Sterică în service. S-au dus pe jos şi… nu s-au mai întors”, se sparge în hohote glasul femeii.

Şoferul vinovat – prins

Ieri, la prânz, a fost prins la Galaţi şi Costel Agache, de 31 de ani, din localitatea Şiviţa, comuna Tuluceşti. Se pare că accidentul s-a produs în jurul orei 23,00-23,30.

Şoferul şi-a recunoscut vinovăţia, el aflându-se în acest moment în custodia Poliţiei Galaţi, pentru cercetări.

În tragicul accident petrecut duminică spre luni noaptea, la Tuluceşti, şi-au pierdut viaţa Sterică Caloianu, de 43 de ani, şi soţia acestuia, Cornelia, de 37 de ani.

Cei doi soţi se duceau spre casă, către satul Tătarca din comună, noaptea, pe jos, pe DN 26.

„Nimeni nu ştie ce-a fost”

„Probabil au stat la masă şi s-or fi hotărât să plece. Nu ştiu la ce oră, că n-am apucat să vorbim cu alde cumătrul”.

„I-au găsit unul peste celălalt, în şanţul de pe marginea drumului. Pe noi ne-au sunat nişte oameni din Tuluceşti de ne-au zis de ei”, completează şi Daniela, cealaltă soră a lui Sterică.

Neîmpăcate cu o asemenea durere, rudele aşteaptă ca Poliţia să le facă dreptate morţilor:

„Nu ştim cum s-a întâmplat. Nu ştie nimeni. Acolo nu-s case, nu era nimeni să fi văzut. Doar ei doi şi şoferul. Aşteptăm rezultatul anchetei de la Poliţie”, spun surorile.

Pozele cu cei doi soţi sunt singurele lucruri care le-au rămas celor apropiaţi. Rămas orfan, fiul se pregăteşte să-şi însoţească părinţii pe ultimul drum.

Citit 4232 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.