Expoziţie de cai Lipiţani

Expoziţie de cai Lipiţani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vine din nou weekendul… Tinerii ştiu, în marea lor majoritate, ce vor face la sfârşit de săptămână: îi aşteaptă cluburi, baruri, restaurante etc.

Adulţii însă, părinţii în special, se gândesc cu groază la ce program vor face pentru ei şi pentru cei mici. Vor merge din nou în parcurile aglomerate din oraş, vor petrece o oră, două în puţinele locuri special amenajate pentru copii în oraşul nostru şi se vor întoarce, ca de obicei, în faţa blocului printre maşini.

Ei bine, în acest weekend vă puteţi face alt program şi îi puteţi promite copilului dumneavoastră că va avea parte de o surpriză. Grupul de firme Agro-Dunărea s-a gândit, din nou, la gălăţeni şi a pregătit o expoziţie de cai de rasă.

După succesul avut cu expoziţia de păsări şi animale mici din februarie, grupul de firme Agro-Dunărea le-a mai pregătit gălăţenilor o surpriză: o expoziţie de cai Lipiţani.

„În februarie am promis că pentru cei 11.000 de vizitatori de la expoziţia de porumbei, dar şi pentru toţi ceilalţi gălăţeni care nu au reuşit să participe la eveniment, vom mai organiza şi alte expoziţii”.

„A venit rândul animalelor mari, caii Lipiţani mai exact. Lipiţanii sunt balerinii din lumea cailor. Noi vom aduce la Galaţi 25 de cai lipiţani pentru a putea fi admiraţi şi de iubitorii de animale de la noi”, ne-a explicat domnul Marian Băilă, organizatorul evenimentului.

La expoziţia ce se deschide astăzi, de la ora 9, vor participa patru herghelii de renume de la noi din ţară: „Sâmbăta de Jos”, „Chichiş”, „Covasna” şi „Angheluş”, alături de o herghelie aflată la început de drum, „Brateş Prut Frumuşiţa”.

„Lipiţanul de România este un cal de rasă pură deosebit de performant în sportul ecvestru modern şi care se poate folosi cu succes în funcţie de linie şi exemplar pentru majoritatea disciplinelor din sportul de performanţă FEI (dresaj, eventing, atelaje, reining, voltije, anduranţă), majoritatea disciplinelor din sportul de societate (echitaţie, atelaje, show, jocuri, tradiţie) precum şi pentru agrementul ecvestru (trail, turism ecvestru etc)”.

„Gălăţenii vor putea admira astfel de cai la expoziţie, iar cei interesaţi vor putea negocia cu reprezentanţii hergheliilor achiziţionarea unui exemplar. Sunt destul de scumpi, dar cunoscătorii ştiu că merită”, a mai adăugat organizatorul, şi el pasionat de cai.

Caii de la Herghelia „Sâmbăta de Jos” sunt cei mai valoroşi, fiind asiguraţi cu sute de mii de euro.

Două zile de surprize

Expoziţia va ţine două zile, sâmbătă şi duminică, între orele 9 şi 18. Pentru copii va fi adus un taur mecanic, pentru a exersa înainte de a participa la lecţiile de echitaţie pe ponei.

„Pentru cei mici vom avea multe surprize. Pe lângă taurul mecanic şi ponei, vom avea şi desenatori pe faţă. Cu siguranţă va fi o experienţă de neuitat pentru mulţi dintre copiii gălăţeni”, ne-a asigurat Marian Băilă.

Pe lângă cai, gălăţenii vor putea admira şi atelaje, printre care şi trăsurile de la Consiliul Judeţean Galaţi, harnaşamente şi alte accesorii specifice, puse la dispoziţie de patru firme specializate.

Duminică, toţi participanţii vor pleca, în paradă, spre Portu Roşu, acolo unde va avea loc un concurs de atelaje trase de doi şi patru cai.

„Mulţumim mult Primăriei pentru implicare şi Universităţii „Dunărea de Jos” pentru că ne-a pus la dispoziţie stadionul de la Portu Roşu. Trebuie să îi anunţ pe gălăţeni că la concursul de atelaje se va sta în picioare pe parcursul celor aproximativ cinci ore de desfăşurare”.

„Vom avea un loc special amenajat pentru ca oamenii să îşi poată cumpăra ceva de mâncare sau de băut, avem toalete ecologice, aşa că am încercat să asigurăm condiţii optime de desfăşurare”, ne-au asigurat organizatorii.

Tombole, premii şi surprize

Un bilet de intrare costă doar 5 lei pentru adulţi, iar copii şi tinerii până în 18 ani au intrarea gratuită.

Toate biletele vândute vor participa la o tombolă, unde vor fi oferite trei premii, constând în excursii şi lecţii de echitaţie la o pensiune cu specific, oferite de Hobby Tour.

Extragerea se va face pe baza numerelor de pe bilete şi va avea loc luni, la sediul ziarului nostru.

„Fiecare participant trebuie să păstreze biletul de intrare. În ziarul ˝Viaţa liberă˝ de marţi vor fi publicate seriile câştigătoare, iar cei trei norocoşi vor putea pleca, împreună cu o persoană dragă, într-o excursie. Nu se oferă valoarea în bani a premiilor, dar acestea sunt transmisibile”, ne-a explicat Marian Băilă.

Vă reamintim şi de faptul că organizatorii au pus la dispoziţia gălăţenilor autobuze şi microbuze care vor pleca, la fiecare 15-20 de minute, de pe Strada Basarabiei colţ cu Strada Domnească (vizavi de sediul Transurb).

Aşadar, dacă v-aţi făcut planuri de weekend, le puteţi amâna, iar dacă nu, deja vă puteţi lăuda că ştiţi unde vă veţi petrece sfârşitul de săptămână: la Halele Agro-Dunărea (vizavi de Piaţa de Gros), la expoziţia de cai. Şi, evident, duminică, la Stadionul „Portu Roşu”.

Citit 1234 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.