Lecţii de viaţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Semi-maratonul de la Tewkesbury: Românul Lucian Mândrilă, un tânăr de 27 de ani din Câmpulung Moldovenesc, care acum locuieşte în Cheltenham, Gloucestershire, Marea Britanie, va participa duminica, 9 mai, ora 9.30, în oraşul Tewkesbury, la unul dintre cele mai importante evenimente sportive din acest an, din centrul Angliei, o cursă de alergare, pe o lungime de 21 de kilometri (semi-maraton).

Românul concurează alături de aproximativ 2000 de participanţi (dintre care unii sunt atleţi legitimaţi la cluburi sportive de renume din Marea Britanie).  La semi-maratonul de duminică, de la Tewkesbury, Lucian Mândrilă are dorinţa arzătoare de a face ca tricolorul românesc să fie remarcat de către britanici. 

* Ziua Eroilor, la Sydney: Parohia ortodoxă română "Sfânta Maria" din Sydney îi invită pe credincioşii români să ia parte joi, 13 mai, la slujba de pomenire a Eroilor Neamului Românesc.

* Festivalul de la Trabzon: În cadrul strategiei de promovare în Turcia a teatrului românesc, Institutul Cultural Român Dımitrie Cantemir din Istanbul sprijină participarea Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Marea Neagră de la Trabzon. Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, singurul teatru din România participant, a fost invitat cu piesa Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams, piesă pusă în scenă de regizorul armean Suren Shahverdyan.

Festivalul se desfăşoară în perioada 2-15 mai şi găzduieşte 14 companii teatrale străine din Germania, SUA,  Armenia, Georgia, România, Irlanda, Spania, Israel, Italia, Japonia, Rusia, Lituania, Tatarstan. Piesa din România este programată pe 10 mai.

* Marionete pentru copiii din Montreal: „Les Marionnettes", teatrul de păpuşi şi marionete al actriţei basarabene Aliona Munteanu, prezintă vineri, 21 mai, ora 17.00, la sediul Asociaţiei Culturale Române din Montreal, spectacolul cu titlul „Micuţa Irina şi prietenii ei".

* Se fluieră şi la Chişinău: Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, va avea avanpremiera în Chişinău pe 10 mai, urmând să intre in cinematografele din Basarabia începând cu 13 mai.

* Maia Morgenstern, la Paris: Cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, la Ambasada României din Paris va avea loc luni, 10 mai, ora 19.00, spectacolul-conferinţă "Une leçon de savoir vivre" de Jean-Claude Grumberg, în interpretarea actriţei Maia Morgenstern.

Citit 809 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.