Sport sângeros, la Urgenţe

Sport sângeros, la Urgenţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai mulţi gălăţeni care au venit în două grupuri separate ca să ceară ajutorul medicilor s-au încăierat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi * Poliţiştii Secţiei 3 au calmat spiritele, în cele din urmă * S-a lăsat însă cu bălţi de sânge pe jos şi cu lupte dure, corp la corp *

S-au văzut, nu prea s-au plăcut, aşa că au declanşat un mic război în miez de noapte, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean! 

Este vorba despre cinci indivizi -  culmea, înrudiţi - care au ajuns în UPU în două grupuri separate, în jurul orei 1.30, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

La o simplă privire, au constat că se cunosc, ba chiar că sunt cumetri, aşa că nu s-au ruşinat să se încaiere ca pe maidan.

Doi poliţişti de la Rutieră, care îi aduseseră la spital pe doi dintre cei implicaţi în evenimente, au făcut tot ce au putut ca să ţină lucrurile sub control, ajutaţi şi de agenţii de pază ai spitalului. În cele din urmă, poliţiştii de la Secţia 3 au spart scandalul.

Unul dintre bătăuşi a fost amendat cu 1.000 de lei, iar soţia sa – deosebit de violentă -  a luat 200 de lei şi s-a ales, în plus, cu un sejur la Spitalul de Psihiatrie.

Părţile beligerante

Doi dintre gălăţenii implicaţi în scandal  - Cătălin N., de 23 ani, şi Bogdan D., de 22 ani, alături de o a treia persoană care se pare că nu a luat parte la violenţe  -  ajunseseră la Urgenţe după ce intraseră cu maşina într-un stâlp, la Inelul de Rocadă.

Urmau să primească probabil eventuale îngrijiri medicale, dar mai ales să fie supuşi recoltării unor probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Membrii taberei adverse - Costică S., de 34 ani, Manuela S., de 33 ani (soţia lui Costică) şi Adrian C., de 34 ani, veniseră să solicite îngrijiri medicale după ce ieşiseră destul de şifonaţi dintr-o bătaie.

Fuseseră deja cusuţi şi pansaţi, aşa că tocmai se pregăteau să plece, când au dat cu ochii de Cătălin N., însoţit de Bogdan D. şi de o a treia persoană care se aflase cu aceştia în maşină, în momentul accidentului.

De la ce le-o fi sărit muştarul soţilor S. şi Adrian C., nimeni nu mai ştie cu siguranţă.

Cert este că erau cu toţii în stare de ebrietate şi că au dezlănţuit un scandal monstru, urmat de o bătaie pe măsură, cu sânge, fugăreală şi manevre de imobilizare.

„Trăim permanent în pericol”

„Situaţia a degenerat, în sensul că s-a creat agitaţie în întreaga secţie de urgenţă”.

„Din fericire, am găsit prezenţi la un accident doi colegi de la Poliţia Rutieră, care au încercat să aplaneze conflictul”.

„Evenimentele au luat o turnură nedorită şi din pricina faptului că soţia unuia dintre cei implicaţi în evenimente a agitat spiritele”.

„În cele din urmă a fost trimisă la Psihiatrie”, precizează coordonatorul serviciului UPU-SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan.

Din nefericire, episodul violent nu este singular

„Astfel de evenimente se întâmplă tot mai des în Unităţile de Primiri Urgenţe din ţară”.

„Ne simţim neprotejaţi, având în vedere că doar cinci agenţi de pază trebuie să asigure securitatea în toate punctele cheie ale spitalului”.

„Ei pot interveni doar în primă fază, până la sosirea forţelor de ordine. Trăim mereu sub ameninţarea unor astfel de pericole, ba mai mult – în timpul scandalurilor suntem adesea ameninţaţi că vom avea de suferit şi noi, şi familiile noastre”.

„Sperăm că cei abilitaţi vor găsi o soluţie să nu mai fim expuşi unor astfel de pericole”, a mai spus dr. Trifan.

De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

Aşa sună un vechi proverb românesc. Totuşi, în situaţia în care spitalul nu poate pune bază pe civilizaţia pacienţilor săi, ar trebui să se bucure de o securitate mult mai bună.

E de neacceptat faptul că un pacient beat şi pătruns de o atitudine profund anti-socială să poată pune în pericol sănătatea sau viaţa personalului medical care încearcă să îl ajute.

Citit 1819 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.