Primăria dotează fostele puncte termice cu centrale

Primăria dotează fostele puncte termice cu centrale
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pentru achiziţia şi montajul unor centrale termice în 11 foste puncte termice - în prezent dezafectate şi transformate în spaţii cu altă destinaţie - PrimăriaGalaţi tocmai a atribuit un contract în valoare de 251.825 de lei fără TVA firmei Tehnoclima SRL. Unul dintre aceste foste puncte termice a fost transmis în folosinţă gratuită, pentru zece ani, Societății Naționale de Cruce Roșie din Romania – filiala Galați.

„În vederea asigurării condițiilor optime de desfășurare a activității în cadrul imobilelor care au fost dezafectate datorită desființării sistemului centralizat de încălzire, municipiul Galați dorește achiziția cu montaj a unor centrale termice necesare pentru dotarea spațiilor aferente”, se arată în datele licitaţiei pe care Primăria tocmai a finalizat-o cu succes, înainte de Paşti.

Conform datelor din sistemul electronic de achiziţii publice, procedura a fost organizată pentru procurarea unor centrale termice pe gaze şi executarea lucrărilor de instalare – montaj a acestora, a instalaţiilor interioare aferente (gaz, alimentare cu apă, conectare la energie electrică), fireşte, cu realizarea documentaţiei tehnice, obținerea avizelor și aprobărilor aferente. Contractul a avut o valoare estimată de 344.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Câştigătoare a fost declarată oferta depusă de Tehnoclima SRL având ca subcontractanţi firmele Gazterm Proiect SRL, pentru proiectare și execuție instalații de gaze şi Marsano SRL, pentru execuție lucrări electrice.

Conform datelor licitaţiei, centralele ar urma să fie montate în 11 foste puncte termice amplasate în diferite zone ale oraşului, pe străzile Nicolae Bălcescu, Siderurgiştilor, Lăcătuşilor, Ionel Fernic şi Gării, pe bulevardele George Coşbuc şi Dunărea, dar şi în Ţiglina II.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, intenţia autorităţilor este de a transmite fostele puncte termice în folosinţa unor asociaţii care au nevoie de ele.

O primă decizie în acest sens a fost luată la recenta şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Aleşii locali au aprobat transmiterea PT Albatros, situat pe strada Nicolae Bălcescu, în folosinţa gratuită a Societății Naționale de Cruce Roșie din Romania – filiala Galați, pentru zece ani. Aceasta are nevoie de acest spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor de instruire a voluntarilor săi.

Citit 5472 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.