Dezinsecţie aeriană şi la sol

Dezinsecţie aeriană şi la sol
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În perioada 10 - 23 mai 2021, se va acționa, aerian și la sol, împotriva insectelor dăunătoare (țânțari și căpușe), prin intermediul Serviciului Public Ecosal, anunţă Primăria Galaţi.

Astfel, în data de 10 mai se va interveni aerian, cu elicopterul, fiind utilizat Vectobac WG, larvicid biologic destinat combaterii larvelor de țânțari.

În zilele de 11 și 12 mai se va acționa la sol - în parcuri, locuri de joacă și pe Faleză - cu echipamente de tip atomizor, generator ULV și termonebulizator asupra căpușelor și se vor utiliza substanțele EXIT 100 EC și Solfac Trio EC 200 – insecticide piretroide concentrate împotriva insectelor.

În perioada 17 - 23 mai se va interveni la sol împotriva țânțarilor în întreg orașul cu echipamente de tip atomizor, generator ULV și termonebulizator, fiind utilizate substanțele EXIT 100 EC și Solfac Trio EC 200.

„Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public. Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii”, transmite Biroul de presă al administraţiei locale.

Citit 2153 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 11:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.