Ceferist ucis de personalul Galaţi-Mărăşeşti

Ceferist ucis de personalul Galaţi-Mărăşeşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cinci angajaţi, doar Mihai Muşală nu a auzit trenul care venea de la Galaţi * Târât 42 de metri, corpul bărbatului de 34 de ani a fost făcut bucăţi * Vechi angajat al CFR-ului, omul are un copil de clasa a IV-a *

„Am venit imediat cum am auzit. M-au anunţat colegii. Nu înţeleg cum s-a putut întâmpla. Am venit şi l-am învelit cu o cârpă”. În stare de şoc, fratele lui Mihai Muşală, se chinuieşte să aprindă o lumânare lângă şinele de cale ferată. Între şine, pe traverse, pânza întinsă nu reuşeşte să acopere corpul zdrobit al fratelui său.

Lovit în plin

Trenul personal 7374 Galaţi-Mărăşeşti, cu plecare din Galaţi la ora 7,30, a ajuns ieri în Tudor Vladimirescu în jurul orei 9 dimineaţa. La kilometrul 271 + 500, personalul l-a lovit în plin pe Mihai Muşală, de 34 de ani, lucrător CFR. Lângă şina de tren, la Tudor, priveliştea este sinistră: bucăţi din corpul bărbatului de 34 de ani se zăresc de-a lungul căii ferate.

Laboratorul Criminalistic, Poliţia Transporturi şi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) umplu miercuri dimineaţă o porţiune a căii ferate aflate la intrarea în Tudor Vladimirescu, dinspre Hanu Conachi.

În plină desfăşurare, pe un vânt asurzitor, investigaţia oamenilor legii se loveşte de o singură mare necunoscută: cum de nu a auzit doar angajatul CFR ucis de tren garnitura care venea dinspre Galaţi? Omul nu lucra singur, ci alături de alţi patru colegi.

Prea mult zgomot?

„Echipa este formată din patru-cinci persoane. Îndatorirea lor este să toaleteze zona din jurul căii ferate. Acum tăiau buruienile. Altă dată au aranjat traversele. Şi altă dată au înlocuit şina de cale ferată. Cu alte cuvinte, merg acolo unde li se cere. Nouă ni s-a spus că li s-a făcut protecţia muncii, dar trebuie să verificăm acest aspect”, a declarat agentul-şef principal Vasile Codreanu, Poliţia Transporturi Galaţi.

„Ei lucrau pe celălalt fir de mers, iar Mihai Muşală, de 34 de ani, a fost singurul care a traversat pe firul de mers către Mărăşeşti. Colegii lui spun că au strigat după el, dar nu s-a întors. Probabil nu i-a auzit? Nu ştie nimeni.

Avea motocositoarea - cu care tăia iarba – pornită. Şi poate zgomotul acesteia, împreună cu vântul au acoperit zgomotul făcut de tren. A fost târât de tren 42 de metri”.

Frate, soţ, tată

Există suspiciuni vizavi de moartea accidentală a angajatului CFR? Investigatorii sunt încă la început: „I-am întrebat pe colegii lui dacă avea necazuri în familie, dacă era supărat, dacă avea probleme. Nu. Nu avea, aşa spun oamenii”. 

Zdrobit de durere, fratele lui Mihai Muşală spune că a anunţat-o deja pe soţia lui Mihai. Că fratele lui era tatăl unui copil de clasa a IV-a. Că nu poate înţelege ce s-a întâmplat. Că el este primul care vrea să audă concluziile investigatorilor.

Pe aripile vântului

„Este primul accident, din ultimii şapte ani, în care este implicat un lucrător al CFR”, mai adaugă poliţistul de la Transporturi. Prezenţi la faţa locului, inspectorii de la ITM se feresc să tragă concluzii.

Din depărtare se aude clar fluierul unui tren. „Se întoarce Mărăşeştiul”, vine explicaţia. Adunat într-o învelitoare neagră, corpul lui Mihai Muşală este ridicat de către poliţişti. Misterul morţii bărbatului de 34 de ani este încă departe de a fi elucidat. De departe, purtate pe aripi de vânt, cuvintele „Tati, când te întorci?” nu mai primesc nici un răspuns.

Citit 2022 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.