Filip Cioc, la un pas de podium, la „Românii au talent”: „Mi-aş dori să trăiesc toată viaţa pe scenă”
Foto: Pro Tv

Filip Cioc, la un pas de podium, la „Românii au talent”: „Mi-aş dori să trăiesc toată viaţa pe scenă”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

"Seara asta este cea mai specială din viaţa mea. Chiar mi-aş dori să trăiesc toată viaţa aşa, pe scenă, şi să cânt peste tot şi să bucur oamenii", a mărturisit gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de doar 11 ani, în marea finală "Românii au talent". Cu vocea sa minunată, acompaniată de pianul la care cânta fără să privească, Filip a deschis seara marelui spectacol interpretând cu emoţie şi sensibilitate piesa lui Whitney Houston "I look to you". În urma voturilor publicului, artistul şi-a încheiat evoluţia pe scena "Românii au talent" la un pas de podium, pe locul al patrulea.

"E cel mai curajos copil şi cel mai talentat. Şi-l iubim! Suntem mândri de el", a spus mama lui Filip Cioc, în culisele marii finale "Românii au talent", transmisă în direct, vineri seara, la Pro Tv. Pentru acest spectacol, Filip a ales să ne surprindă pe toţi.

"Pianul, o mângâiere de note"

"Surpriza este că voi cânta la pian. Pianul este instrumentul pe care îl simt cel mai apropiat de mine. Când sunt supărat, mă duc la el şi cânt şi mă descarc. Uneori, veneam supărat de la şcoală, pentru că dacă cineva nu-mi spune ce se scrie pe tablă sau nu îmi dictează nu am de unde să ştiu ce se întâmplă, pentru că nu văd. Sau pot să zic că văd, dar văd doar nişte hieroglife. Unii colegi din clasă, când voiam să mă joc cu ei ziceau să mă duc de acolo, că nu văd. Ei credeau că eu nu pot. Şi stăteam acolo, mă uitam la ei, mă simţeam într-un fel aproape singur. Veneam acasă, mă duceam la pian şi începeam să cânt. Pianul înseamnă mult pentru mine: o mângâiere de note. Eu reuşesc să cânt la pian memorând fiecare clapă şi ştiind unde sunt pe claviatura pianului. Voi cânta fără să mă uit la clape", a dezvăluit Filip Cioc.

Întrebat ce ar face cu premiul de 120.000 de euro, Filip a răspuns că ar avea o mică idee. "Din clasa a cincea, va trebui să schimb modul de a face temele şi de a scrie la şcoală şi am nevoie de un laptop cu două ecrane. Am văzut unul potrivit, însă costă foarte-foarte mult. Şi dacă aş câştiga, mi l-aş cumpăra, pentru că am nevoie de el, m-ar ajuta enorm!", a spus gălăţeanul.

"Iubeşte scena şi scena îl iubeşte pe el"

Sunt cele mai potrivite cuvinte alese de Pavel Bartoş pentru a-l prezenta pe Filip Cioc.

La finalul interpretării sale, în ropotele de aplauze, Andra a fost cea mai entuziasmată: "Bravo! Bravo! Voiam să îl întreb pe Filip cine îi alege aceste cântece superbe?! Fiecare melodie pe care tu ai interpretat-o în preselecţie, în semifinală şi în marea finală este la fel de sensibilă. Toate îţi pun în evidenţă vocea frumoasă! Ne-ai cucerit de la primele note, din preselecţii. Şi să ştii că dacă noi nu am vedea, tu cu lumina pe care o emani, oricum ne-ai atinge! Eşti minunat!".

Florin Călinescu, cel care l-a trimis pe Filip direct în semifinală, oferindu-i un Golden Buzz, a ţinut să arate că finala e o competiţie extrem de grea şi de ciudată, pentru că se întâlnesc copii, adolescenţi şi oameni maturi cu diverse forme de exprimare a talentului lor: "Sunt sigur că tu ştii ce poţi, vezi foarte clar viitorul tău. Eu trec peste multe în viaţă. Dar faptul că este o competiţie atât de dură între copii şi maturi nu ştiu cum să îl rezolv. Dar tu, cumva, l-ai rezolvat! Îţi mulţumesc!".

Filip a ţinut să le mulţumească tuturor celor care l-au susţinut: părinţi, bunici şi telespectatori. Deşi ar fi meritat, cu siguranţă, unul dintre primele trei locuri, şi-a încheiat evoluţia pe scena "Românii au talent" la un pas de podium, pe locul al patrulea. Dincolo de clasament, tot ceea ce a realizat la această competiţie devenită fenomen naţional reprezintă o performanţă uimitoare! Felicitări, Filip! Eşti excepţional!

Citit 1592 ori Ultima modificare Luni, 31 Mai 2021 17:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.