Deși pare complicat, să faci ravioli e simplu ca ”Bună ziua”. Și pentru că ravioli trebuie umpluți cu ceva, vă prezentăm o variantă simplă, cu ciuperci călite și brânză.
Ingrediente: pentru umplutură: 1 caserolă mică de ciuperci champignon, 2 căței de usturoi, 1 ceapă albă mijlocie, 1 lingură de ulei de măsline, 30 de grame de brânză Feta, sare, piper, câțiva stropi de zeamă de lămâie; pentru aluat: o cană și jumătate de făină albă, 1 praf de sare, 1 ou, 2 linguri ulei de măsline, apă călduță cât cuprinde.
Pregătirea umpluturii. Taie ciupercile cât mai mărunt, ceapa și usturoiul. Pune uleiul de măsline într-o tigaie și călește puțin ceapa și usturoiul la foc mare, după care adaugă ciupercile. Lasă legumele să se călească amestecând des, până când se evaporă apa ciupercilor și încep să se rumenească. Pune-le într-un vas înalt împreună cu brânza, apoi, cu un blender, transformă totul în cremă. Gustă și potrivește de sare, piper și adaugă câțiva stropi de zeamă de lămâie.
Pregătirea aluatului: Fă o grămăjoară de făină pe masa de lucru și apoi fă-i o gaură, ca la un vulcan. Sparge oul în mijloc, apoi adaugă sarea și cele două linguri de ulei de măsline. Bate ușor oul, încorporând făina puțin câte puțin. După ce oul s-a amestecat, adaugă apă călduță până când îți rezultă un aluat tare și dens, pe care îl frămânți puțin. Învelește aluatul în folie de plastic alimentară sau într-o pungă și lasă-l să se odihnească puțin. După ce aluatul s-a relaxat, rupe un sfert din bila de aluat, lasând în pungă ce rămâne și treci cu aluatul prin mașina de făcut paste, începând cu treapta cea mai largă. Taie fâșia de aluat pe jumătate.
Cu o linguriță, la distanțe egale, pune din pasta cu ciuperci și brânză pe aluat, în două șiruri. Unge cu apă de jur împrejurul umpluturilor și așterne peste a doua fâșie de aluat, scoțând aerul și sigilând ravioli. Taie raviolii cu tăietoarea specială și pune-i deoparte. Fierbe ravioli pentru câteva minute (în jur de 3 minute) într-o oală mare cu apă cu sare. Se pot asezona cu sosul preferat.
De ce să introducem ravioli în alimenație
„Ravioli” au apărut în Italia și sunt, de obicei, pătrați, umpluți cu diverse ingrediente, servindu-se frecvent cu sos.
Păstrează „ravioli” proaspeți în frigider și consumă-i în termen de două până la trei zile. Pentru o păstrare mai îndelungată, îngheață-i într-un recipient etanș sau într-o pungă de congelare, timp de până la două luni. „Ravioli” gătiți ar trebui să fie păstrați în frigider și consumați în trei până la cinci zile.
Ravioli, în special cei umpluţi cu legume sau proteine slabe, pot fi o parte hrănitoare și satisfăcătoare a dietei. Oferă carbohidrați, care sunt o sursă principală de energie pentru corp și creier. Acest fel de mâncare este bogat în proteine dacă este umplut cu carne sau brânză, susținând creșterea și refacerea mușchilor. Conține vitamine și minerale esențiale, precum vitamina B și fier, sprijinind astfel sănătatea generală.