ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de ploi și de vânt în Galați și în alte 11 județe

ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de ploi și de vânt în Galați și în alte 11 județe
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Meteorologii au emis astăzi o avertizare Cod portocaliu de ploi și de vânt, valabilă pentru 12 județe din partea de est a țării. Alte 16 județe se află sub avertizare Cod galben.

Potrivit ANM, sunt sub avertizare Cod portocaliu, de marți, de la ora 12,00, până miercuri, la ora 23,00, judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa.

În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent şi se vor semnala descărcări electrice şi, izolat, grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 25-35 de litri pe metru pătrat şi, pe spaţii mici, de 50-60 de litri pe metru pătrat, iar prin acumulare se vor depăşi 70-90 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h şi vor fi vijelii. De asemenea, de marţi de la ora 10,00 până miercuri la ora 23,00, sunt sub avertizare Cod galben judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov.

În aceste zone vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, pe alocuri descărcări electrice şi ziolat grindină. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, peste 80-90 de km/h.

Citit 3505 ori Ultima modificare Marți, 15 Iunie 2021 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.