Baltă de pescuit proaspăt populată

Baltă de pescuit proaspăt populată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai nouă baltă de pescuit sportiv este foarte aproape de Galaţi şi tocmai a fost populată cu tone bune de crap, cteno şi caras.

Este vorba despre amenajarea piscicolă Mălina, însă trebuie precizat că la această baltă se ajunge din drumul spre Tecuci, la dreapta după ieşirea din localitatea Movileni.

Intrarea nu este pe drumul care duce spre halda de zgură, ci următoarea, înainte de terenul de fotbal din localitate.

Balta este însă una dintre cele mai bine amenajate din judeţ. Pe o întindere de 30 de hectare, ea beneficiază inclusiv de pontoane din lemn pentru pescuitul sportiv.

„Deocamdată, avem numai opt pontoane, însă intenţionăm să mărim numărul acestora pe viitor pentru ca pescarii să aibă cele mai bune condiţii”, a declarat administratorul complexului, Ionuţ Mihalache.

În ceea ce priveşte peştele din baltă, se poate spune că are o densitate foarte bună.

Şi nu este vorba despre o densitate aproximată, ci de una singură, pentru că administratorii au început populările chiar din această primăvară.

„În primăvară am populat cu două tone de crap între 0,5 şi 2 kilograme, cu trei tone de cteno între 2 şi 15 kilograme, precum şi cu zece tone de caras”.

„De asemenea, la ultima populare, care a avut loc săptămâna trecută, am mai băgat patru tone de crap ceva mai mare, între 3 şi 5 kilograme”.

„Aşadar, peşte este suficient în baltă, garantat”, a mai spus Ionuţ Mihalache.

Taxa de pescuit este una accesibilă, 50 de lei de pescar, iar regulile bălţii spun că se pot păstra 5 kilograme de crap, cu condiţia ca cei până într-un kilogram să fie eliberaţi.

„Balta este destinată în special pescarilor sportivi, de aceea am şi impus aceste reguli”.

„Noi le oferim unele dintre cele mai bune condiţii, amenajarea are nişte standarde destul de ridicate, iar preţul mi se pare unul accesibil faţă de alte locaţii”, a mai declarat administratorul Ionuţ Mihalache.

Citit 2543 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.