La vânătoare de etichete

La vânătoare de etichete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După pantofi, le-a venit rândul hainelor să fie controlate de comisarii Protecţiei Consumatorului Galaţi.

Din cei 11 operatori economici verificaţi, la 10 abaterile de la legislaţia din domeniul Protecţiei Consumatorilor au fost evidente.

Fără adresă

Astfel, de pe eticheta produselor textile lipseau principalele caracteristici tehnice - dimensiuni, model - la diverse  sortimente: fuste de jeans, rochii, tricouri de bărbaţi sau de damă, veste bărbăteşti şi jeaşi de damă.

Nici denumirea şi adresa poştală a sediului social al importatorului – în special la cele produsele de provenienţă Turcia – nu erau de găsit.

Deranjantă în mod special a fost şi absenţa informaţiilor privind modului de întreţinere a produselor.

Ce este cu eticheta „rezistentă la umiditate”

Consumatorii trebuie sa fie informaţi prin intermediul a cinci simboluri grafice obligatorii aplicate pe produs, pe o eticheta rezistentă la umiditate, cu privire la tratamente de spălare, clorurare, calcare, curăţare chimică şi uscare în maşini cu tambur rotativ.

Lipsa acestei etichete s-a constatat la 15 la sută dintre produsele textile controlate, în unele cazuri etichetele ataşate produsului textil având patru simboluri, iar în altele - şase.

Bine de ştiut

În cazul ofertelor speciale, consumatorul trebuie sa fie informat cu privire la data de începere a promoţiei, încetarea promoţiei (fie prin epuizarea stocului, fie la o dată anunţată), preţul vechi şi preţul nou, precum si asupra altor eventuale condiţii specifice.

Comisarii au dat nouă amenzi în valoare de 21.900 lei si cinci avertismente, fiind scoase de pe rafturi produse textile în valoare totală de 8.800 lei.

Instrucţiuni de bună purtare

Gălăţeni cumpărători, chiar dacă ne plac unele haine de ne-am da şi ultimul leu din portofel, nu uitaţi să fiţi prevăzători când cumpăraţi una-alta.

Aşadar, verificaţi cu atenţie produsele care poarta numele unor mărci celebre, dar cu un preţ suspect de mic în raport cu preţul unor astfel de produse - există riscul ca acestea să fie contrafăcute.

Verificaţi existenţa instrucţiunilor de întreţinere şi neapărat eticheta care menţionează compoziţia şi procentul componentelor fibroase.

Apoi, fie ce-o fi, tot cârpă este şi urmează să se rupă.

Citit 1110 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.