UPDATE Alegeri locale parțiale: Succes PSD la Târgu Bujor

UPDATE Alegeri locale parțiale: Succes PSD la Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE, 28 iunie 2021. Datele finale centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) arată că la alegerile locale parțiale din 27 iunie 2021 pentru funcția de primar al orașului Târgu Bujor participarea la scrutin a fost de 45,7 la sută. Astfel, la cele șase secții de votare din localitate s-au prezentat 3.032 de alegători, dintr-un total de 6.634, fiind consemnate și 47 de voturi nule.

Din cele 2.985 de voturi valabil exprimate, candidatul PSD, Ion Andone, a obținut 1.922, adică 64,38 la sută, în timp ce Andra Costache (PNL) a fost votată de 1.021 de alegători, obținând, astfel, un procent de 34,2 la sută. Ceilalți trei candidați au obținut procente nesemnificative, sub 1 la sută: Tudorel Avram (AUR) - 23 de voturi (0,77 la sută), Cătălin Tudose (PMP) - 13 voturi (0,43 la sută), Ion Vieru (Pro România) - 6 voturi, echivalentul a 0,2 la sută.


UPDATE. Duminică, 27 iunie, am consemnat un rezultat previzibil în alegerile electorale parțiale ce au avut loc în Târgu Bujor. Orășelul de pe Chineja a ales continuitatea. Succesul viceprimarului în funcție, Ion Andone, a fost sărbătorit în stradă, inclusiv de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, ce a desfăcut sticle de șampanie în fața susținătorilor, alături de fostul primar, Laurențiu Gîdei, actualmente deputat.

În același timp, contracandidatul liberal, Andra Costache și-a recunoscut înfrângerea pe pagina de socializare, precizând că ”nu voi fi primarul orașului Târgu Bujor în următorii 3 ani, însă voi fi alături de bujoreni cu toate resursele pe care le voi avea la îndemână”.

Între timp, blocurile ANL rămân nerecepționate, gaze nu sunt în localitate, ca, de altfel, nici destui medici specialiști la Spitalul Orășenesc, iar, unii locuitori rămân dependenți de sobele din apartamentele construite în perioada comunistă. Toate acestea apreciem că reprezintă provocări ale viitorului pentru administrația locală bujoreană.

Prezența la vot a fost de circa 47 la sută.


Posibile fraude electorale la Târgu Bujor * Până la ora 15,40, Comandamentul format din structuri MAI pentru coordonarea alegerilor locale parțiale pentru funcția de primar al orașului Târgu Bujor, înființat la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, a fost sesizat cu privire la 18 posibile fraude electorale.

Dintre acestea, nouă au fost legate de votul pe liste electorale, șase fiind deja infirmate, iar în cazul altor trei se efectuează verificări. O sesizare, care nu s-a confirmat, priveşte fotografierea listelor electorale de către un membru al comisiei dintr-o secție de votare. Alte opt sesizări au fost primite la 112, din care două s-au confirmat, patru nu s-au dovedit reale, iar în alte două cazuri se efectuează verificări.

Una dintre cele două sesizări confirmare îl vizează pe un bărbat de 70 ani care și-a fotografiat buletinul de vot. Bărbatul a fost sancționat cu o amendă contravențională de 600 de lei. Cea de-a doua sesizare confirmată a reclamat că un banner al unui candidat este afișat în apropierea unei secții de votare. Administratorul societății comerciale unde se afla amplasat bannerul a fost sanctionat contravențional cu 1.400 de lei.

Citit 6242 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iunie 2021 01:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.