Cultura ne scoate în lume

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Luna tradiţiilor româneşti la New York: Guvernatorul Statului New York, David Paterson, i-a înmânat personal vineri, 14 mai, la New York, lui Ştefan Minovici (preşedintele MIC & Associates şi editorul ziarului ZIUA USA), o proclamaţie istorică şi fără precedent prin care luna mai a anului 2010 este declarată „Luna tradiţiilor româneşti” în întregul stat.

* Angela Gheorghiu, artista anului la Classical Brit Awards 2010: Românca Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards 2010, care a avut loc săptămâna trecută la Royal Albert Hall din Londra.

* Play! la Roma: În cadrul târgului de artă contemporană „Roma Road to Contemporary Art”, Accademia di Romania în Roma va găzdui în perioada 25 - 30 mai expoziţia de artă contemporană intitulată Play!. Trei artişti, Radu Comşa, Alex Mirutziu şi Vlad Olariu vor prezenta picturi, sculpturi şi performances.

În avampremieră absolută, tânărul artist român Alex Mirutziu, după succesul din acest an de la New York, va prezenta un nou performance pe tema modei, artei şi vieţii, ce va avea loc pe data de 25 mai, de la orele 19.00.

* Teatru românesc în Ungaria: Institutul Cultural Român din Budapesta este prezent în programul Pécs 2010 - Capitală Culturală Europeană cu un pachet de programe, în care a fost inclus în această lună şi spectacolul „Electra” după Sofocle şi Euripide, în regia lui Mihai Mănuţiu, prezentat de Teatrul Radu Stanca din Sibiu.

* Coctail în Norvegia: Ambasada României la Oslo îi invită pe românii din Norvegia miercuri, 19 mai, la orele 16.30, în sala de festivităţi a Ambasadei, la un cocktail în onoarea artiştilor ce vor reprezenta ţara noastră la concursul Eurovision.

Citit 763 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.