Plopii „morţi” din Mazepa II, şi pufoşi şi periculoşi!

Plopii „morţi” din Mazepa II, şi pufoşi şi periculoşi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ultima „victimă”, un Peugeot 307 strivit în week-end *

Furtuna ce a măturat Galaţiul în weekend a făcut o victimă şi în Mazepa II, adică în cartierul „cu mult praf şi noroi” cum îi mai spun cu năduf înşişi locuitorii de aici.

Duminică, în jurul prânzului, o trosnitură i-a făcut pe locatarii de la blocurile LC9 şi LC5 să tresară îngrijoraţi.

Ce s-o mai fi întâmplat în nenorocirea asta de cartier? Au aflat imediat: o parte importantă din coroana unui plop crescut odată cu cartierul, adică în vârstă de aproximativ 30 de ani, s-a prăbuşit peste una din maşinile din puţinele şi mult disputatele locuri de parcare.

Era un Peugeot 307, care tocmai ieşise cu o zi înainte dintr-un service unde i se cosmetizase „faţa” după un accident.

Duminică însă, impactul copacului prăbuşit asupra maşinii   a  avut un rezultat dezolant pentru proprietar. Parbrizul, capota, chiar stâlpul din dreapta faţă a maşinii au fost serios avariate.

După cum vedeţi şi în imaginile alăturate, maşina cu ghinion a  fost pur şi simplu acoperită   de bucăţile de copac prăbuşite.

Evident, la locul „crimei” s-a strâns repede lumea din zonă. Toţi, locatarii  şi-au adus aminte că plopii ce s-au înălţat în nevolnicul spaţiu verde dintre blocurile amintite le-au creat de-a lungul timpului numai necazuri.

Sunt mari producători de puf, care, amestecat cu praful ce domneşte peste tot în oraşul de la Dunăre, constituie o mare problemă pentru alergici şi nu numai.

Copacii, se vede de la o poştă, sunt îmbătrâniţi şi ar fi trebuit tăiaţi pentru că, oricum, nu fac decât rău.

„Tocmai de aceea, acum vreo trei săptămâni, au fost solicitaţi cei de la Administraţia Domeniului Public”, ne spune Mihai G., de la blocul LC9.

„Au venit, au tăiat o creangă-două şi au plecat. Au fost rugaţi în fel şi chip de locatari să facă în aşa fel încât să scape de plopii bătrâni deveniţi între timp doar sursă de mizerie şi un real pericol pentru oameni, pentru maşini”.

Degeaba însă, lucrătorii ADP nu s-au lăsat înduplecaţi; au şi ei regulile lor, nu-i aşa?

Între timp, s-a întâmplat ceea ce era foarte clar că se va întâmpla. Cât despre plopi, aceştia vor fi probabil lăsaţi să moară în picioare, chiar dacă practic sunt morţi de multă vreme.

Evident, situaţia aceasta nu e singulară, întrucât Galaţiul e plin de plopi bătrâni ce produc puf la greu, plopi pe care municipalitatea a promis la un moment dat că-i va înlocui, că-i va steriliza etc. Aş!…

Citit 2351 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.