Aproape 500 de minori la judecată în Galaţi, Brăila şi Vrancea

Aproape 500 de minori la judecată în Galaţi, Brăila şi Vrancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În 2011, conform datelor de bilanţ al activităţii procurorilor din toate unităţile subordonate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, entitate ce cuprinde în sfera de competenţă judeţul nostru, dar şi Brăila şi Vrancea, au fost trimişi în judecată, în total, 409 de inculpaţi minori, faţă de 499, în 2010. 25 de minori au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Cei mai mulţi minori, 167, din care şapte în stare de arest preventiv, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi şi din unităţile subordonate, adică parchetele de pe lângă judecătoriile Galaţi, Tecuci, Lieşti şi Tg. Bujor. Pe locul doi ca număr (137) al inculpaţilor minori trimişi în judecată s-a situat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi unităţile subordonate, iar pe locul trei Tribunalul Brăila şi unităţile din circumscripţie, cu un număr de 100 de inculpaţi trimişi în judecată. Cei mai puţini minori (cinci) trimişi în judecată, din care unul în arest preventiv, au fost cei ale căror dosare au fost soluţionate de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Mai e de reţinut că din totalul celor 409 inculpaţi trimişi în judecată în 2011, din cele trei judeţe (Galaţi, Brăila şi Vrancea), 35 au ajuns pe rolul instanţelor pentru comiterea unor infracţiuni contra vieţii, 341 pentru fărădelegi contra patrimoniului, nouă pentru infracţiuni privitoare la viaţa sexuală, iar ceilalţi pentru alte fărădelegi. În fine, e de remarcat că, totuşi, în 2011, în cele trei judeţe au fost trimişi în judecată cu 90 de minori mai puţini decât în 2010. La Galaţi au fost mai puţini cu 76 de minori, la Brăila, cu 30, doar la Vrancea minorii trimişi în judecată au fost mai mulţi cu 14.

Citit 3185 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.