Străinii de pe la noi - cuminţi, dar cu mici excepţii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În 2011, mai mulţi străini care au venit cu diverse treburi pe teritoriul judeţului nostru au păţit-o dacă au fost depistaţi ca fiind cu… şedere (i)legală. Unii dintre cei în cauză, prin intervenţia cadrelor de la Serviciul pentru Imigrări Galaţi, au fost returnaţi în ţările de origine, iar altora le-au fost aplicate interdicţii de intrare în România. În acelaşi timp, adică în 2011, aşa cum ne-a confirmat comisarul şef de poliţie Ion Andrei, şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi, una din preocupări a fost şi aceea de reglementare a şederii pe teritoriul judeţului nostru, sens în care au fost primite de la persoanele interesate cererile şi actele necesare, fiindu-le apoi eliberate documentele prin care puteau intra în legalitate.

Concret, au fost emise 447 de permise de şedere temporară, 81 de cărţi de rezidenţă pentru membrii de familie ai persoanelor care s-au căsătorit cu bărbaţi/femei din judeţul nostru, precum şi 63 de certificate de înregistrare pentru cetăţeni din ţări ale Uniunii Europene. Tot anul trecut au mai fost eliberate 42 de autorizaţii de muncă pentru cetăţenii străini, numărul acestora fiind în scădere faţă de anul trecut.

Aproape 100 de străini au comis răutăţi!

„În general, afirma comisarul şef Ion Andrei, putem aprecia că, anul trecut, nu ne-am confruntat cu probleme deosebite şi că, totuşi, acolo unde a fost necesar, lucrătorii noştri au intervenit, luând măsurile de intrare în legalitate. Bineînţeles, înainte de orice, au continuat şi acţiunile preventive de control pe care le-am organizat. În ciuda acestor eforturi, în evidenţa serviciului s-au înregistrat 97 de străini care au comis diferite infracţiuni pe teritoriul României. Majoritatea acestora au fost cele de natură economică şi de trecere frauduloasă a frontierei.

Acesta este domeniul în care noi, cei de la imigrări, în colaborare cu cadrele celorlalte structuri cu atribuţii pe linie de străini, vom face eforturile necesare, astfel încât să putem preveni în proporţie cât mai mare comiterea unor fapte de natură să afecteze siguranţa publică, ordinea şi liniştea cetăţenilor judeţului!” Aşadar, străinii de pe la Galaţi sunt, în general cuminţi, iar excepţiile amintite doar întăresc, nu-i aşa?, regula.

Citit 2660 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2012 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.